Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Καλοήθεις Βλάβες

Ο Γναθοχειρουργός Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης έχει μεγάλη εμπειρία σε χιλιάδες θεραπείες Ασθενών σε Καλοήθεις Βλάβες του στόματος, οι οποίες αντιμετωπίζονται εύκολα και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο ο ασθενής.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

καλοήθεις βλάβες – τύποι

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μη καρκινικών όγκων και παθήσεων  της στοματικής κοιλότητας. Ενδεικτικά παραθέτονται οι παρακάτω:

Θηλώματα ή Κονδυλώματα, Άφτρες – αφθώδη έλκη, Έρπης
Μυκητώδης στοματίτιδα ή στοματική καντιντίαση, Οστικές προπέτειες ή οστικοί όγκοι, Βλεννοκήλες, Αντιδραστικό ίνωμα βλεννογόνου παρειάς, Ομαλός λειχήνας

ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΒΛΑΒΕΣ

Τι είναι οι καλοήθεις όγκοι της στοματικής κοιλότητας;

Οι καλοήθεις βλάβες και παθήσεις της στοματικής κοιλότητας είναι μη καρκινικοί όγκοι του στόματος.  Είναι σχηματισμοί που δεν διηθούν τους πέριξ ιστούς, δεν μεγαλώνουν ταχέως και δεν κάνουν μετάσταση σε άλλα μέρη του σώματος. Μια μη καρκινική νόσος της στοματικής κοιλότητας είναι μια αλλαγή στα κύτταρα του στόματος, αλλά δεν είναι καρκίνος. Οι καλοήθεις βλάβες και παθήσεις της στοματικής κοιλότητας δεν είναι απειλητικές για τη ζωή.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μη καρκινικών όγκων και παθήσεων  της στοματικής κοιλότητας. Ενδεικτικά παραθέτονται οι παρακάτω:

Θηλώματα ή Κονδυλώματα

Τα θηλώματα είναι μικροί στρογγυλοί ή οβάλ σχηματισμοί, εμφανίζονται στο στόμα ή στα χείλη και προκαλούνται συνήθως από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV).  Τα θηλώματα, σπάνια, μπορούν να φύγουν από μόνα τους, αλλιώς ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση (κρυοχειρουργική ή ηλεκτροχειρουργική).

Άφτρες – αφθώδη έλκη

Τα αφθώδη έλκη ή αλλιώς άφτρες είναι πληγές που καλύπτονται από μια κιτρινωπή λευκή μεμβράνη με ένα κοκκινωπό δαχτυλίδι γύρω τους και βρίσκονται συνήθως στο κάτω μέρος των ούλων και στο εσωτερικό των χειλιών στο στόμα.  Η ακριβής αιτία αυτών των ελκών είναι άγνωστη.  Έχουν την τάση να επανεμφανίζονται, αλλά και να θεραπεύονται γρήγορα -συνήθως σε 1 έως 2 εβδομάδες. Συχνά αντιμετωπίζονται με κορτικοστεροειδή ή κρέμες που εφαρμόζονται απευθείας στην παθούσα περιοχή.

Έρπης

Ο επιχείλιος έρπης (herpes labialis) είναι μια λοίμωξη του στόματος που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα τύπου 1 (HSV-1). Προκαλεί κυστίτιδα ή φούσκωμα, όπως οίδημα και πληγές (έλκη) στη στοματική βλεννογόνο μεμβράνη και στο δέρμα γύρω από το στόμα Ο έρπης συνήθως επουλώνεται εντός μιας εβδομάδας, αλλά μπορεί να επανεμφανιστεί. Για τη θεραπεία αυτής της λοίμωξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντιικά φάρμακα.

Μυκητώδης στοματίτιδα ή στοματική καντιντίαση.

Η Candida είναι ένας τύπος μύκητα που βρίσκεται κανονικά στο στόμα. Μερικές φορές ο υπέρμετρος πολλαπλασιασμός του ζυμομύκητα Candida Albicans μπορεί να προκαλέσει μια λοίμωξη που ονομάζεται καντιντίαση. Αυτό μπορεί να συμβεί σε άτομα που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, παίρνουν αντιβιοτικά ή χρησιμοποιούν στεροειδή για μεγάλες χρονικές περιόδους. Η καντιντίαση αντιμετωπίζεται με αντιμυκητιακά φάρμακα.

Οστικές προπέτειες ή οστικοί όγκοι

Ο οστικός όγκος καλύπτεται από φυσιολογικό βλεννογόνο και μπορεί να σχηματιστεί είτε στο μέσο της υπερώιας ραφής της άνω γνάθου και είναι γνωστό ως υπερώιο όγκωμα (torus palatinus) ή εντοπίζεται στη γλωσσική επιφάνεια της κάτω γνάθου στην περιοχή των προγομφίων και είναι γνωστό ως γναθιαίο όγκωμα (torus mandibularis). Αυτή η πάθηση συνήθως δεν απαιτεί θεραπεία, εκτός εάν παρεμβαίνει στην κατανάλωση τροφής ή προκαλεί τη φθορά των οδοντοστοιχιών.

Βλεννοκήλες

Οι βλεννοκήλες ή βλεννώδης κύστη αποτελούν συγκέντρωση σάλιου στους ιστούς και είναι ένα οίδημα που μοιάζει με κύστεις ή φυσαλίδες. Εμφανίζονται στα ούλα ή στην υπερώα του στόματος, ιδίως στο εσωτερικό του κάτω χείλους ή κάτω από τη γλώσσα. Συχνά προκαλούνται από τυχαίο δάγκωμα του κάτω χείλους, το οποίο προκαλεί τον τραυματισμό κάποιου μικρού σιελογόνου αδένα και κυρίως του αγωγού του, με αποτέλεσμα το σάλιο να μαζεύεται μέσα στον αδένα, ο οποίος διογκώνεται και κατά αυτόν τον τρόπο να δημιουργείται η κύστη. Συνήθως επουλώνονται μόνες τους χωρίς θεραπεία, διαφορετικά μπορούν να αφαιρεθούν με χειρουργική επέμβαση.

Αντιδραστικό ίνωμα βλεννογόνου παρειάς

Το αντιδραστικό ίνωμα βλεννογόνου είναι στρογγυλό, μαλακό και συμπαγές κομμάτι που εμφανίζεται στο στόμα. Αναπτύσσεται συχνότερα στο βλεννογόνο της παρειάς – στο ύψος της οδοντικής σύγκλεισης – όπως επίσης στη γλώσσα και τα χείλη και συνήθως αφαιρούνται με χειρουργική επέμβαση.

Ομαλός λειχήνας

Ο ομαλός λειχήνας είναι μια φλεγμονώδης, κνησμώδης πάθηση που μπορεί να επηρεάσει τη γλώσσα, τα ούλα, το στόμα και το δέρμα. Ο ομαλός λειχήνας των βλεννογόνων σχετίζεται με μικρό αριθμό καρκινικών όγκων της στοματικής κοιλότητας. Η προσπάθεια βελτίωσης της στοματικής υγιεινής και τα τοπικά στεροειδή χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της στοματικής νόσου των ομαλών λειχήνων.

VIDEO

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή