Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Κατευθυνόμενη Ιστική Αναγέννηση

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας και ο πλήρως καταρτισμένος και εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης σας εγγυώνται ένα άψογο και λειτουργικό τελικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μακροπρόθεσμη λύση με τον ασφαλέστερο τρόπο.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

2 ώρες

Αναισθησία

Μέθη ή Γενική Αναισθησία

Εξετάσεις

Πανοραμική & Αξονική

Τελικό Αποτέλεσμα

Από 1 μέρα έως 4 μήνες

Κατευθυνόμενη Ιστική Αναγέννηση

Η περιοδοντική νόσος, τραύματα, εξαγωγές δοντιών και ανατομικές δυσμορφίες προκαλούν ελλείμματα ιστών με αισθητικές και λειτουργικές επιπλοκές. Η κατευθυνόμενη ιστική αναγέννηση είναι μια τεχνική που οδηγεί στην αναγέννηση των χαμένων περιοδοντικών ιστών με ελεγχόμενο τρόπο, και αποτελεί ουσιαστικά μια χειρουργική πρακτική που συνδυάζει τη χρήση οστικών μοσχευμάτων με την τοποθέτηση αφοριστικών μεμβρανών.

Τα οστικά μοσχεύματα συμπληρώνουν το κενό του οστικού ελλείμματος και λειτουργούν ως “σκαλωσιά” για τη δημιουργία του νέου οστού.

Τα είδη των οστικών μοσχευμάτων είναι τα εξής:

1. Αυτογενές μόσχευμα: Συλλέγεται ενδοστοματικά και είναι το πιο “ικανό” μόσχευμα για να οδηγήσει σε οστική ανάπλαση. Διαθέτει την απαραίτητη αρχιτεκτονικη δομή και τα οστεογεννητικά κύτταρα. Ωστόσο, ως μειονέκτημα αναφέρεται η μεγάλη νοσηρότητα της δότριας περιοχής.
2. Αλλογενές μόσχευμα: είναι ένα μόσχευμα ανθρώπινης προέλευσης, το οποίο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία και είναι απολύτως ασφαλές. Είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε δυναμική με το αυτογενές μόσχευμα και το προμηθευόμαστε από ειδικές τράπεζες.
3. Ξενομόσχευμα: είναι ένα μόσχευμα βόρειας προέλευσης, το οποίο αποτελεί ένα σκελετό ανόργανων στοιχείων, καθώς όλα τα οργανικά έχουν απομακρυνθεί με ειδική επεξεργασία. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών, ενώ αποτελεί την κλασσική “σκαλωσιά” πάνω στην οποία ο οργανισμός επανατοποθετεί το δικό του οστούν.
4. Συνθετικά – Αλλοπλαστικά μοσχεύματα: Τέτοια είναι το ανθρακούχο ασβέστιο, τα βιοκεραμικά και οι βιοΰαλοι. Τα μοσχεύματα αυτά δημιουργούνται τεχνικά και είναι πιο οικονομικά. Ωστόσο, στερούνται τεχνικής.

Η χρήση των μεμβρανών πραγματοποιείται με την τοποθέτηση του πάνω από τα οστικά μοσχεύματα και κάτω από τα ούλα. Έτσι δημιουργείται ένα κλειστό και προστατευμένο περιβάλλον.

Κατευθυνόμενη Ιστική Αναγέννηση

Κατευθυνόμενη Ιστική Αναγέννηση: Παράγοντες που Καθορίζουν την Επιλογή Θεραπείας

Υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή της θεραπευτικής τεχνικής που θα χρησιμοποιηθεί. Αυτοί είναι:

– Ύπαρξη φλεγμονής
– Γενική υγεία του ασθενούς
– Κάπνισμα
– Σχήμα οστικού ελλείμματος
– Στοματική υγιεινή
– Οικονομική δυνατότητα του ασθενούς
– Μέγεθος και όγκος των ούλων

Ο ασθενής πρέπει να ενημερωθεί πλήρως για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε τεχνικής, ώστε να γίνει η επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας.

VIDEO

Κατευθυνόμενη Ιστική Αναγέννηση

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή