Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Εκτομή Χαλινού

Η Εκτομή Χαλινού είναι μια επέμβαση που διαρκεί 15 λεπτά, γίνεται με τοπική αναισθησία, χωρίς να χρειάζονται εξετάσεις από τον ασθενή και με το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται 15 μέρες μετά την επέμβαση.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

15' λεπτά

Αναισθησία

Τοπική αναισθησία

Εξετάσεις

Δεν Χρειάζονται

Τελικό Αποτέλεσμα

15 Ημέρες

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΚΤΟΜΗΣ ΧΑΛΙΝΟΥ

Τι είναι ο χαλινός στόματος;

Οι χαλινοί του στόματος αποτελούν μορφώματα φυσιολογικά και σχηματισμένα στο στόμα, ωστόσο όταν είναι μικρότερα από το συνηθισμένο μπορούν να δημιουργήσουν προδιάθεση για περιοδοντική νόσο και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Εμφανίζονται σε σημαντική συχνότητα στους ανθρώπους, συνήθως από την προεφηβική ηλικία.

Οι βραχείς χαλινοί δυσκολεύουν τις κινήσεις τους στόματος, στην ομιλία, στην άρθρωση. Υπάρχει ο χαλινός της γλώσσας, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της, ο χαλινός του άνω χείλους και κάτω χείλους.

 

Πότε γίνεται χαλινεκτομή;

 • Όταν έχουμε βραχύ χαλινό και επηρεάζει την ομαλή λειτουργιά του στόματος
 • Όταν εμποδίζει ο χαλινός την τοποθέτηση μιας οδοντοστοιχίας.
 • Για λόγους αισθητικούς.

 

Πώς γίνεται χαλινεκτομή;

Οι βραχείς χαλινοί αντιμετωπίζονται είτε με Διοδικό Laser είτε με Χειρουργική επέμβαση. Η κλινική τους εικόνα και η κατηγορία στην οποία ανήκουν επηρεάζει την επιλογή του τρόπου επέμβασης. Πιο συγκεκριμένα:

 1. Διοδικό Laser. Αυτή η πολύ σύντομη επέμβαση, 2-3 λεπτών, γίνεται με τοπική αναισθησία είναι σχεδόν αναίμακτη χωρίς την ανάγκη για ράμματα. Δεν υπάρχει πόνος μετά τη διαδικασία και επουλώνεται πλήρως σε λίγες μέρες χωρίς ουλές.
 2. Χειρουργική επέμβαση. Γίνεται με τοπική αναισθησία στον χώρο του ιατρείου. Επουλώνεται πλήρως σε λίγες μέρες χωρίς ουλές. Μόλις αναισθητοποιηθεί η περιοχή, ακολουθεί η εκτομή του χαλινού, διαδικασία απολύτως ανώδυνη και μικρής χρονικής διάρκειας, συνήθως 10 λεπτών.

 

Αμέσως μετά το πέρας της επέμβασης ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μικρό εξωτερικό πρήξιμο στο άνω χείλος ή κάτω από τη γλώσσα (αναλόγως το σημείο πάνω στο οποίο έχει εμφανιστεί η νόσος)  και μια ελαφριά δυσφορία. Τα συμπτώματα αυτά ενδέχεται να χειροτερεύσουν τις επόμενες 24-48 ώρες, αλλά στη συνέχεια θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν. Ο ασθενής οφείλει να ακολουθήσει τις οδηγίες του γναθοχειρούργου. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται ράμματα, τα οποία αφαιρούνται σε 7 μέρες από την επέμβαση.

VIDEO

Εκτομή Χαλινού

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή