Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,7 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Ενδοστοματικοί Νάρθηκες

Οι Παθήσεις Κροταφογναθικής Διάρθρωσης είναι αυξανόμενες τα τελευταία χρόνια. Συνήθως αποτελούν απλές Παθήσεις και η θεραπεία τους διαρκεί ένα δίμηνο και μετά ο ασθενής κατά 99% είναι πλήρως θεραπευμένος.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

30' λεπτά

Αναισθησία

Μέθη

Εξετάσεις

Πανοραμική Ακτινογραφία & Μαγνητική Τομογραφία

Τελικό Αποτέλεσμα

2 μήνες

Ενδοστοματικοί Νάρθηκες

Οι Ενδοστοματικοί Νάρθηκες, δηλαδή μασελάκι ύπνου, αποτελούν μια ελάχιστα παρεμβατική θεραπεία και μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για πολλές διαταραχές αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου,, δηλαδή μασελάκι ύπνου, αποτελούν μια ελάχιστα παρεμβατική θεραπεία και μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για πολλές διαταραχές αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπως είναι το ροχαλητό ή το Σύνδρομο Αποφρακτικής Υπνικής Άπνοιας. Πρόκειται για μια διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτοποριακή μέθοδο που συνεχώς εξελίσσεται και προσφέρει άριστα αποτελέσματα, ενώ επιτρέπει στον ασθενή να συνεχίσει φυσιολογικά τη ζωή του, παρέχοντας μακροχρόνια ανακούφιση.

Στο ιατρείο μας κατασκευάζονται εξατομικευμένοι ενδοστοματικοί νάρθηκες με μηχανισμό, που πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές και δημιουργούνται αναλόγως το πρόβλημα του ασθενούς, την ανατομία του στόματος και τη συνολική οδοντοστοματολογική αξιολόγηση. Οι ενδοστοματικές συσκευές είναι μασελάκια με μηχανισμός προώθησης της κάτω γνάθου που συμβάλλουν στη διαχείριση των διαταραχών του ύπνου, καθώς τοποθετούν την κάτω γνάθο και τη γλώσσα σε μια θέση πιο μπροστά. Έτσι, ο αεραγωγός κλείνει και ο ασθενής αναπνέει ευκολότερα.

Το αποτέλεσμα είναι το ενοχλητικό ροχαλητό να σταματά και να συνεχίζεται ήρεμα ο ύπνος. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η έντονη δόνηση της μαλακής υπερώας που προκαλείται από το ροχαλητό προκαλεί μια φλεγμονώδη αντίδραση στον ιστό αυτό, η οποία καθώς περνούν τα χρόνια δημιουργεί διόγκωση των ιστών, με αποτέλεσμα το ροχαλητό να εξελιχθεί σε μια σοβαρή διαταραχή ύπνου. Ο ενδοστοματικός νάρθηκας μειώνει ή εξαλείφει τη διόγκωση, καθώς διακόπτει τη δόνηση.

Παράλληλα, πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρόπο αντιμετώπισης του Συνδρόμου Αποφρακτικής Υπνικής Άπνοιας. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να επιλεγεί και η χειρουργική επέμβαση, η οποία ωστόσο είναι αρκετά επίπονη και δεν πετυχαίνει πάντα.

Αντίθετα, η θεραπεία με ενδοστοματικούς νάρθηκες είναι μια λιγότερο παρεμβατική και εναλλακτική λύση, η οποία ωστόσο δεν αναιρεί ούτε αποκλείει καμία άλλη θεραπεία, καθώς μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους.

VIDEO

Ενδοστοματικοί Νάρθηκες

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,7 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,7 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,7 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,7 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή