Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Κύστεις Γνάθων

Η Επέμβαση αφαίρεσης των Κύστεων Γνάθου είναι μια απλή, γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία μέσα σε 30 λεπτά το αργότερο.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

30' λεπτά

Αναισθησία

Τοπική αναισθησία ή Μέθη

Εξετάσεις

Αξονική Τομογραφία Γνάθου & Πανοραμική Ακτινογραφία

Τελικό Αποτέλεσμα

30' λεπτά

ΕΠΕΜΒΑΣΗ – ΚΥΣΤΕΙΣ ΓΝΑΘΩΝ

Τι είναι η κύστη και τι κοκκίωμα

Ως κύστεις και κοκκιώματα ορίζουμε τις παθολογικές κοιλότητες που δημιουργούνται στα οστά της άνω και της κάτω γνάθου.  Όταν πρόκειται για κύστεις οι κοιλότητες περιέχουν υγρό και περιβάλλονται από μεμβράνη. Τα κοκκιώματα αντιθέτως δεν έχουν κυστικό τοίχωμα και είναι πιο συμπαγή. Και τα δύο δημιουργούνται από νεκρά δόντια ή και άλλες φλεγμονές του στόματος και καθώς μεγεθύνονται καταστρέφουν το περιβάλλον οστούν.  Παρόλα αυτά πρόκειται για καλοήθεις βλάβες.

Οι κύστεις αναπτύσσονται μέσα στο οστούν και δεν γίνονται συχνά αντιληπτές από τον ασθενή παρά μόνο όταν αποκτήσουν μεγάλο μέγεθος και προέχουν κάτω από το βλεννογόνο της στοματικής κοιλότητας, ή όταν αναπτύξουν φλεγμονή λόγω επιμόλυνσης.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μια κυστική βλάβη δεν σχετίζεται με τα δόντια. Πρόκειται για τις λεγόμενες κερατινοκύστεις και χρήζουν επιθετικότερης αντιμετώπισης. Γενικά, η κυστική βλάβη αφαιρείται χειρουργικά και τα υπεύθυνα δόντια υποβάλλονται σε ακρορριζεκτομή.

Τι είναι Ακρορριζεκτομή

Στο σημείο που η κύστη/κοκκίωμα σχετίζεται με το δόντι και δεν μπορεί να γίνει επιτυχώς ενδοδοντική θεραπεία, κατά κανόνα εξαιτίας της ύπαρξης κάποιας προσθετικής εργασίας, αφαιρούνται τα 3 τελευταία χιλιοστά της ρίζας ενώ παράλληλα αφαιρείται και ο εν λόγω παθολογικός ιστός.

Με τη διαδικασία της  ακρορριζεκτομής, ο οδοντικός ιστός διατηρεί τον υγιή ιστό του μιας και αποβάλλεται μόνο το κομμάτι της ρίζας του δοντιού που είναι συχνά υπεύθυνο για το πρόβλημα. Όποτε απαιτείται, μπορεί να σφραγιστεί η ρίζα για να εγγυηθεί το ερμητικό κλείσιμο του δοντιού.

Ποια η χειρουργική διαδικασία της Ακρορριζεκτομής

Η επέμβαση είναι γρήγορη και ανώδυνη. Με τη χρήση τοπικής αναισθησίας η ολοκλήρωση της επέμβασης γίνεται μέσα σε 30 λεπτά το αργότερο.

Μετά το πέρας της επέμβασης, θα υπάρξει ένα ελαφρύ οίδημα. Τα συμπτώματα θα είναι εμφανή  για 1- 2 μέρες και θα υποχωρήσουν σταδιακά μετά από σχεδόν μια εβδομάδα.

VIDEO

Κύστεις Γνάθων

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή