Πόσα χρόνια κρατάνε τα εμφυτεύματα δοντιών: Τι ρόλο παίζει η σωστή συντήρησή τους;
Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος
Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας και ο πλήρως καταρτισμένος και εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης σας εγγυώνται ένα άψογο και λειτουργικό τελικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μακροπρόθεσμη λύση με τον ασφαλέστερο τρόπο.
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
3 Συνεδρίες/30 λεπτά
Δεν χρειάζετα
Δεν χρειάζετα
1 μήνας
Γέφυρες Θήκες με Εμφυτεύματα
Οι γέφυρες- θήκες με εμφυτεύματα τοποθετούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πάντα μετά από την ανάλογη εκτίμηση του Γναθοχειρουργού. Ο έμπειρος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης και η άρτια καταρτισμένη ιατρική ομάδα του εγγυώνται άμεσα και άψογα αποτελέσματα, βοηθώντας σας να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας με ασφάλεια, ακόμα και στις δυσκολότερες περιπτώσεις.
Οι γέφυρες – θήκες με εμφυτεύματα είναι μια διαδικασία που προσφέρει οριστικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα σε μια γκάμα περιπτώσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για προσθετική αποκατάσταση, η οποία χρησιμοποιείται για την κάλυψη ενός κενού χώρου στο στόμα, καθώς ένα ή περισσότερα δόντια λείπουν.
Η γέφυρα δοντιών αποτελείται από στεφάνες που είναι πλευρικά ενωμένες μεταξύ τους, ενώ πρόκειται για μια προσθετική εργασία που είναι πλήρως προσαρμοσμένη στα ανατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς.
Αναλόγως το υλικό της κατασκευής, οι γέφυρες – θήκες αποτελούνται από τρεις κατηγορίες: τις μεταλλοκεραμικές, τις ζιρκονίας, και τις ολοκεραμικές.
Ο Γναθοχειρουργός αξιολογεί τη συνολική οδοντιατρική εικόνα του ασθενούς προκειμένου να αποφασίσει εάν είναι απαραίτητη η χρήση γέφυρας – θήκης. Αυτό συμβαίνει σε τέσσερις περιπτώσεις:
1. Προκειμένου να επανέλθει η ομοιόμορφη κατανομή των δυνάμεων που ασκούνται στη στοματική κοιλότητα κατά τη διάρκεια της μάσησης. Όταν απουσιάζουν ένα ή περισσότερα δόντια, οι οριζόντιες και κάθετες δυνάμεις που ασκούνται κατά τη μάσηση δεν είναι ισορροπημένες, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα δόντια να επιβαρύνονται περισσότερο. Η λειτουργία της γέφυρας συμβάλλει στο να αποκατασταθεί η χαμένη ισορροπία και να μην τραυματίζονται τα φυσικά γερά δόντια του ασθενούς.
2. Στοχεύοντας στην καλύτερη αισθητική εικόνα και στην βελτίωση της ικανότητας της ομιλίας, είναι δυνατό να τοποθετηθούν γέφυρες-θήκες. Ιδιαίτερα όταν λείπουν ένα ή περισσότερα δόντια της πρόσθιας περιοχής και η εικόνα δεν είναι καλαίσθητη, τότε οι γέφυρες – θήκες αποτελούν τη βασική λύση.
3. Στην περίπτωση που λείπει ένα ή περισσότερα δόντια, επειδή όπως προαναφέρθηκε τα γειτονικά δόντια επιβαρύνονται, κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση γέφυρας – θήκης. Με αυτόν τον τρόπο τα δόντια που περιβάλλουν τα χαμένα δόντια δεν στρίβουν ούτε ολισθαίνουν προς το κενό που υπάρχει, αλλά προστατεύονται και λειτουργούν φυσιολογικά.
4. Όταν ένα ή περισσότερα δόντια απουσιάζουν, τότε η διαδικασία της μάσησης μετατρέπεται σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη. Σε αυτό, μια λύση είναι η τοποθέτηση γέφυρας – θήκης, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η μάσηση στον ασθενή.
Γέφυρες – Θήκες Δοντιών: Πώς τοποθετούνται
Πρώτη Συνεδρία:
Ο Γναθοχειρούργος δημιουργεί μια βάση με τα γειτονικά δόντια, τροχίζοντάς τα ώστε να τοποθετηθεί η γέφυρα – θήκη. Στη συνέχεια, πραγματοποιεί χρωμοτοληψία προκειμένου να διασφαλίσει ότι το φυσικό χρώμα των δοντιών του ασθενούς ταιριάζει με το χρώμα της γέφυρας. Χρησιμοποιώντας τον ενδοστοματικό σαρωτή, που αποτελεί ένα από τα πιο υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα, παιρνει το αποτύπωμα των παρασκευασμένων δοντιών ψηφιακά ώστε να το στείλει στον οδοντοτεχνίτη. Εκείνος με τη σειρά του κατασκευάζει τη γέφυρα, ενώ ο Γναθοχειρουργός τοποθετεί την προσωρινή γέφυρα για λειτουργικούς και αισθητικούς λόγους.
Δεύτερη Συνεδρία:
Σε αυτό το στάδιο ο Γναθοχειρουργός αφαιρεί, αρχικά, την προσωρινή γέφυρα και δοκιμάζεται ο μεταλλικός ή κεραμικός σκελετός της μόνιμης γέυφρας που θα χρησιμοποιηθεί. Σκοπός είναι να επιβεβαιωεί οριστικά η άψογη εφαρμογή της γέφυρας στα δόντια και η σταθερότητά της. Τέλος, ο Γναθοχειρουργός επανατοποθετεί την προσωρινή γέφυρα στα δόντια. Πλέον, είναι πολύ πιθανό να παραληφθεί το δεύτερο στάδιο και να περάσει η διαδικασία απευθείας στο τρίτο, καθώς η χρήση του ψηφιακού αποτυπώματος ενθαρρύνει την άψογη εφαρμογή.
Τρίτη Συνεδρία:
Στην τελευταία αυτή συνεδρία αφαιρείται η προσωρινή γέφυρα και τοποθετείται ο μόνιμη γέφυρα, η οποία συγκολλάται στο δόντι και δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον ασθενή. Η εφαρμογή είναι άψογη και το αποτέλεσμα είναι οριστικό.
Ουσιαστικά, μετά και το τελικό στάδιο της τοποθέτησης της γέφυρας – θήκης στα δόντια, το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Τα φυσικά δόντια του ασθενούς δεν ξεχωρίζει από την γέφυρα που προστέθηκε, ενώ η γέφυρα αντέχει κατά μέσο όρο 10-15 χρόνια. Όσο καλύτερη είναι η στοματική φροντίδα και καθαριότητα του ασθενούς, τόσο πιο μακροπρόθεσμο είναι το αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που ο ασθενής επιθυμεί να κάνει λεύκανση στα δόντια, τότε χρειάζεται να ολοκληρώσει πρώτα τη θεραπεία της λεύκανσης κι έπειτα να κατασκευαστή η λεύκανση.
Η κατασκευή και εφαρμογή της γέφυρας – θήκης είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, που ωστόσο βασίζεται στην λεπτομέρεια προκειμένου να υπάρξει ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Στο ιατρείο μας δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία ενός άνετου και φιλικού περιβάλλοντος για τον ασθενή, ενώ στόχος μας είναι κάθε επέμβαση και εργασία να πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια.
VIDEO
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS
Κνωσού 4, Περιστέρι
4,6 226 reviews
Κνωσού 4, Περιστέρι
4,6 226 reviews
Κνωσού 4, Περιστέρι
4,6 226 reviews
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ
Ωράριο : 10:00 – 21:00
Δευτέρα έως Παρασκευή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ