Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Γέφυρες Θήκες με Εμφυτεύματα

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας και ο πλήρως καταρτισμένος και εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης σας εγγυώνται ένα άψογο και λειτουργικό τελικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μακροπρόθεσμη λύση με τον ασφαλέστερο τρόπο.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

3 Συνεδρίες/30 λεπτά

Αναισθησία

Δεν χρειάζετα

Εξετάσεις

Δεν χρειάζετα

Τελικό Αποτέλεσμα

1 μήνας

Γέφυρες Θήκες με Εμφυτεύματα

Οι γέφυρες- θήκες με εμφυτεύματα τοποθετούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πάντα μετά από την ανάλογη εκτίμηση του Γναθοχειρουργού. Ο έμπειρος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης και η άρτια καταρτισμένη ιατρική ομάδα του εγγυώνται άμεσα και άψογα αποτελέσματα, βοηθώντας σας να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας με ασφάλεια, ακόμα και στις δυσκολότερες περιπτώσεις.

Οι γέφυρες – θήκες με εμφυτεύματα είναι μια διαδικασία που προσφέρει οριστικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα σε μια γκάμα περιπτώσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για προσθετική αποκατάσταση, η οποία χρησιμοποιείται για την κάλυψη ενός κενού χώρου στο στόμα, καθώς ένα ή περισσότερα δόντια λείπουν.

Η γέφυρα δοντιών αποτελείται από στεφάνες που είναι πλευρικά ενωμένες μεταξύ τους, ενώ πρόκειται για μια προσθετική εργασία που είναι πλήρως προσαρμοσμένη στα ανατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς.

Αναλόγως το υλικό της κατασκευής, οι γέφυρες – θήκες αποτελούνται από τρεις κατηγορίες: τις μεταλλοκεραμικές, τις ζιρκονίας, και τις ολοκεραμικές.

Ο Γναθοχειρουργός αξιολογεί τη συνολική οδοντιατρική εικόνα του ασθενούς προκειμένου να αποφασίσει εάν είναι απαραίτητη η χρήση γέφυρας – θήκης. Αυτό συμβαίνει σε τέσσερις περιπτώσεις:

1. Προκειμένου να επανέλθει η ομοιόμορφη κατανομή των δυνάμεων που ασκούνται στη στοματική κοιλότητα κατά τη διάρκεια της μάσησης. Όταν απουσιάζουν ένα ή περισσότερα δόντια, οι οριζόντιες και κάθετες δυνάμεις που ασκούνται κατά τη μάσηση δεν είναι ισορροπημένες, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα δόντια να επιβαρύνονται περισσότερο. Η λειτουργία της γέφυρας συμβάλλει στο να αποκατασταθεί η χαμένη ισορροπία και να μην τραυματίζονται τα φυσικά γερά δόντια του ασθενούς.

2. Στοχεύοντας στην καλύτερη αισθητική εικόνα και στην βελτίωση της ικανότητας της ομιλίας, είναι δυνατό να τοποθετηθούν γέφυρες-θήκες. Ιδιαίτερα όταν λείπουν ένα ή περισσότερα δόντια της πρόσθιας περιοχής και η εικόνα δεν είναι καλαίσθητη, τότε οι γέφυρες – θήκες αποτελούν τη βασική λύση.

3. Στην περίπτωση που λείπει ένα ή περισσότερα δόντια, επειδή όπως προαναφέρθηκε τα γειτονικά δόντια επιβαρύνονται, κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση γέφυρας – θήκης. Με αυτόν τον τρόπο τα δόντια που περιβάλλουν τα χαμένα δόντια δεν στρίβουν ούτε ολισθαίνουν προς το κενό που υπάρχει, αλλά προστατεύονται και λειτουργούν φυσιολογικά.

4. Όταν ένα ή περισσότερα δόντια απουσιάζουν, τότε η διαδικασία της μάσησης μετατρέπεται σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη. Σε αυτό, μια λύση είναι η τοποθέτηση γέφυρας – θήκης, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η μάσηση στον ασθενή.

Γέφυρες Θήκες με Εμφυτεύματα

Γέφυρες – Θήκες Δοντιών: Πώς τοποθετούνται

Πρώτη Συνεδρία:
Ο Γναθοχειρούργος δημιουργεί μια βάση με τα γειτονικά δόντια, τροχίζοντάς τα ώστε να τοποθετηθεί η γέφυρα – θήκη. Στη συνέχεια, πραγματοποιεί χρωμοτοληψία προκειμένου να διασφαλίσει ότι το φυσικό χρώμα των δοντιών του ασθενούς ταιριάζει με το χρώμα της γέφυρας. Χρησιμοποιώντας τον ενδοστοματικό σαρωτή, που αποτελεί ένα από τα πιο υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα, παιρνει το αποτύπωμα των παρασκευασμένων δοντιών ψηφιακά ώστε να το στείλει στον οδοντοτεχνίτη. Εκείνος με τη σειρά του κατασκευάζει τη γέφυρα, ενώ ο Γναθοχειρουργός τοποθετεί την προσωρινή γέφυρα για λειτουργικούς και αισθητικούς λόγους.

Δεύτερη Συνεδρία:
Σε αυτό το στάδιο ο Γναθοχειρουργός αφαιρεί, αρχικά, την προσωρινή γέφυρα και δοκιμάζεται ο μεταλλικός ή κεραμικός σκελετός της μόνιμης γέυφρας που θα χρησιμοποιηθεί. Σκοπός είναι να επιβεβαιωεί οριστικά η άψογη εφαρμογή της γέφυρας στα δόντια και η σταθερότητά της. Τέλος, ο Γναθοχειρουργός επανατοποθετεί την προσωρινή γέφυρα στα δόντια. Πλέον, είναι πολύ πιθανό να παραληφθεί το δεύτερο στάδιο και να περάσει η διαδικασία απευθείας στο τρίτο, καθώς η χρήση του ψηφιακού αποτυπώματος ενθαρρύνει την άψογη εφαρμογή.

Τρίτη Συνεδρία:
Στην τελευταία αυτή συνεδρία αφαιρείται η προσωρινή γέφυρα και τοποθετείται ο μόνιμη γέφυρα, η οποία συγκολλάται στο δόντι και δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον ασθενή. Η εφαρμογή είναι άψογη και το αποτέλεσμα είναι οριστικό.

Ουσιαστικά, μετά και το τελικό στάδιο της τοποθέτησης της γέφυρας – θήκης στα δόντια, το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Τα φυσικά δόντια του ασθενούς δεν ξεχωρίζει από την γέφυρα που προστέθηκε, ενώ η γέφυρα αντέχει κατά μέσο όρο 10-15 χρόνια. Όσο καλύτερη είναι η στοματική φροντίδα και καθαριότητα του ασθενούς, τόσο πιο μακροπρόθεσμο είναι το αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που ο ασθενής επιθυμεί να κάνει λεύκανση στα δόντια, τότε χρειάζεται να ολοκληρώσει πρώτα τη θεραπεία της λεύκανσης κι έπειτα να κατασκευαστή η λεύκανση.

Η κατασκευή και εφαρμογή της γέφυρας – θήκης είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, που ωστόσο βασίζεται στην λεπτομέρεια προκειμένου να υπάρξει ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Στο ιατρείο μας δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία ενός άνετου και φιλικού περιβάλλοντος για τον ασθενή, ενώ στόχος μας είναι κάθε επέμβαση και εργασία να πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια.

VIDEO

Γέφυρες Θήκες με Εμφυτεύματα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή