Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,7 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Εμφυτεύματα Δοντιών Τιμές – Κόστος

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας και ο πλήρως καταρτισμένος και εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης σας εγγυώνται ένα άψογο και λειτουργικό τελικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μακροπρόθεσμη λύση με τον ασφαλέστερο τρόπο.

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ ΤΙΜΕΣ – ΚΟΣΤΟΣ

Μια κοινή απορία πολλών ασθενών που χρειάζονται και επιθυμούν να προβούν σε τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών είναι το κόστος της επέμβασης. Πολλοί απευθύνονται στην κλινική μας είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω φόρμας επικοινωνίας προκειμένου να μάθουν τις τιμές για τα εμφυτεύματα δοντιών. Ο σκοπός της συγκεκριμένης σελίδας είναι να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο που κοστολογείται η τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών.

Αρχικά, αυτό που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, το συνολικό κόστος της θεραπείας εμφυτευμάτων δοντιών έχουν γίνει προσιτές, αν και υπάρχει μια μεγάλη γκάμα τιμών που διαφέρει αναλόγως την κλινική και διάφορους άλλους παράγοντες. Ο συγκεκριμένος οδηγός κοστολόγησης θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τους παράγοντες αυτούς, ώστε να αποκτήσετε μια σφαιρική αντίληψη και να μπορείτε να αξιολογήσετε το εάν το κόστος που σας προτείνουν είναι λογικό σε σχέση με τη φροντίδα και τη θεραπεία που θα λάβετε.

Εάν σκέφτεστε απευθυνθείτε σε κάποιον οδοντίατρο ή γναθοχειρουργό προκειμένου να προβείτε σε τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τα υψηλής ποιότητας και ασφαλή οδοντικά εμφυτεύματα δίνουν μια οριστική λύση τόσο στο λειτουργικό – ιατρικό όσο και στο αισθητικό πρόβλημα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη επέμβαση έχει και σημαντικό κόστος, στο οποίο παίζουν μεγάλο ρόλο τόσο οι παράμετροι που είναι εμφανείς όσο κι εκείνοι που είναι λιγότερο γνωστοί. Μια πολύ καλή τιμή, είτε αυτή διαφημίζεται στο διαδίκτυο είτε προέρχεται από κάποιον ιατρό, ενδέχεται να “κρύβει” επιπλέον παράγοντες που είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά. Επομένως, διαβάζοντας το συγκεκριμένο οδηγό, όχι μόνο θα σας λυθούν σημαντικές απορίες σχετικά με τη μέθοδο κοστολόγησης των εμφυτευμάτων δοντιών, αλλά και θα μπορέσετε να αποφύγετε τυχόν παγίδες στη συνολική διαδικασία.

Εμφυτεύματα Δοντιών Τιμές - Κόστος

Εμφυτεύματα Δοντιών: Από Τι Εξαρτάται Το Κόστος

Το σχέδιο της θεραπείας και το υλικό του εμφυτεύματος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική τιμή της διαδικασίας τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων. Μια σημαντική παράμετρος που θα πρέπει σίγουρα να λάβετε υπόψη σας είναι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και η μονιμότητα της λύσης σε σχέση με εκείνη της γέφυρας, η οποία διαρκεί κατά μέσο όρο 10-15 χρόνια.

Αρχικά, όταν μιλάμε για οδοντικό εμφύτευμα αναφερόμαστε ουσιαστικά σε ένα τεχνητό δόντι που αντικαθιστά το φυσικό δόντι και τη ρίζα. Το τεχνητό αυτό δόντι αποτελείται από τρία ξεχωριστά μέρη:

α) Το εμφύτευμα που αντικαθιστά τη ρίζα του δοντιού
β) Την προσθετική εργασία (υπερκείμενη στεφάνη – θήκη, γέφυρα ή οδοντοστοιχία)
γ) Το κολόβωμα, το οποίο συνδέει το εμφύτευμα με την προσθετική εργασία

Ανάλογα με την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείται σε κάθε μέρος, η τιμή αλλάζει. Η χρήση υψηλού επιπέδου και άριστης ποιότητας εμφυτευμάτων και προσθετικών εξαρτημάτων επηρεάζει το τελικό κόστος της όλης επέμβασης. Ένας επιπλέον παράγοντας που παίζει καθοριστικό ρόλο στην κοστολόγηση είναι το σύνολο των έμπειρων και εξειδικευμένων ιατρών που συμμετέχουν στην επέμβαση. Όπως είναι φυσικό, οι εξελιγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν και η πολυετή εμπειρία των ομάδων οδοντιάτρων κοστολογούνται αναλόγως.

Εμφυτεύματα Δοντιών: Παράγοντες Που Διαμορφώνουν Το Τελικό Κόστος

Με την αρχική αξιολόγηση από τον εξειδικευμένο οδοντίατρο δημιουργείται και το σχέδιο της θεραπείας, ενώ το τελικό κόστος περιλαμβάνει και την αναισθησία, τα υλικά, τις επαγγελματικές αμοιβές και τις ακτινογραφίες που θα χρειαστούν. Επιπροσθέτως, είναι πολύ σημαντικό ο Γναθοχειρουργός να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζατε στο παρελθόν με τα δόντια σας ώστε να έχει το πλήρες ιστορικό σας. Επιπροσθέτως, μπορείτε να ρωτήσετε τον Γναθοχειρουργό σας εάν η εργασία περιλαμβάνει εγγύηση και πόσο χρονικό διάστημα καλύπτει αυτή.

Συνολικά, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που διαμορφώνουν το τελικό κόστος στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών. Αυτοί είναι:

Τόσο ο αριθμός των δοντιών που πρέπει να αποκατασταθούν όσο και οι θέσεις τους παίζουν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό της τελικής τιμής των εμφυτευμάτων δοντιών.
Αρχικά, η τοποθέτηση περισσότερων δοντιών μειώνει και το συνολικό κόστος της θεραπείας, ενώ η αποκατάσταση προσθίων δοντιών σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτεί τη συμβολή διαφορετικών οδοντιατρικών ειδικοτήτων, κάτι που αυξάνει το συνολικό κόστος.

Όπως είναι λογικό, το συνολικό κόστος της θεραπείας επηρεάζεται από τον τύπου του υλικού που χρησιμοποιείται για τις προσθετικές εργασίες, δηλαδή τις γέφυρες, τις στεφάνες και άλλα. Αναλόγως με τις εκάστοτε ανάγκες του ασθενούς, υπάρχει διαφορά και ποικιλία στην μορφολογία των εμφυτευμάτων δοντιών, όπως και στο υλικό της επιφάνειάς του και στον τρόπο που συνδέονται με τις προσθετικές εργασίες. Επειδή η αισθητική στο τελικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα των εμφυτευμάτων δοντιών στο χρόνο παίζουν τεράστιο ρόλο και αποτελούν βασικά κριτήρια στην επιλογή τους, το κόστος αυξάνεται προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Οι σύγχρονες προσθετικές εργασίες κατασκευάζονται από μέταλλο και πορσελάνη ή μέταλλο και ειδικά κεραμικά υλικά. Όλα αυτά αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη συνολική διαμόρφωση του κόστους.

Η εξειδικευμένη θεραπεία είναι ουσιαστικά η συνολική προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ασθενούς οδοντιατρική φροντίδα που λαμβάνει όταν επιλέγει την κλινική μας. Αυτό περιλαμβάνει την πλήρη ενημέρωση γύρω από τα εμφυτεύματα δοντιών, συμπεριλαμβανομένων και τις ενδεχόμενες επιπλοκές και παρενέργειες, όπως επίσης και τη λήψη ολοκληρωμένου ιστορικού καθώς και την άμεση εξυπηρέτηση, φροντίδα και συνεργασία με μερικούς από τους καλύτερους πλήρως καταρτισμένους, έμπειρους οδοντιάτρους διαφόρων ειδικοτήτων. Όπως είναι φυσικό, οι υψηλού επιπέδου και ποιότητος οδοντιατρικές υπηρεσίες που λαμβάνει ο ασθενής στην κλινική μας, σε συνδυασμό με τις παραμέτρους που προαναφέρθηκαν, συμψηφίζονται στο τελικό κόστος και καθορίζουν τη συνολική αξία της υπηρεσίας.

Επιπροσθέτως, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη σας την εξειδίκευση του Γναθοχειρουργού πάνω στην εκτέλεση της επέμβασης σε σχέση με τον οδοντίατρο, καθώς ο Γναθοχειρουργός είναι οδοντίατρος που έχει πιο συγκεκριμένες και δυσκολότερες αρμοδιότητες σε ό,τι αφορά τη γνάθο. Επίσης, ο Γναθοχειρουργός έχει σπουδάσει μια ειδικότητα παραπάνω από τον οδοντίατρο, ως επιπλέον ειδίκευση, γεγονός που του δίνει εκτενέστερες γνώσεις πάνω στις πιο περίπλοκες καταστάσεις. Φυσικά, η εξειδικευμένη πρόσθετη εκπαίδευση του Προσθετολόγου και των υπόλοιπων οδοντιάτρων καθορίζει σε εξίσου μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση του τελικού κόστους της τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων.

Μέσα στη διαδικασία που συνοδεύει την χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών συμπεριλαμβάνεται και η ειδική στοματική απεικόνιση, η οποία γίνεται πριν την επέμβαση. Πρόκειται είτε για απλή πανοραμική ακτινογραφία είτε για ενδοστοματικές ακτινογραφίες είτε για ειδική Οδοντιατρική Αξονική Τομογραφία, οι οποίες πρέπει να γίνονται αναλόγως την περίπτωση, αλλά πάντα χρειάζεται κάποια από τις παραπάνω διαγνωστικές εξετάσεις. Όπως είναι επόμενο, η ειδική στοματική απεικόνιση είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην τελική διαμόρφωση του συνολικού κόστους.

Η τοπική αναισθησία είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να γίνει η χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να επιλεχθεί απλή καταστολή (μέθη) ή γενική αναισθησία σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Και πάλι, η αμοιβή του αναισθησιολόγου καθώς και το κόστος της νοσηλείας συμπεριλαμβάνονται στην τελική τιμή της τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων.

Κάτι που επίσης μεταβάλει το τελικό κόστος της χειρουργικής τοποθέτησης εμφυτευμάτων είναι η φαρμακευτική αγωγή που συνταγογραφείται μετεγχειρητικά. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό της καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα το κόστος να είναι σχετικά χαμηλό.

Το οδοντικό εμφύτευμα, το οποίο αντικαθιστά η ρίζα των δοντιών, σε συνδυασμό με την προσθετική εργασία που αποκαθιστά το τμήμα του δοντιού που είναι εμφανές, αλλά και το προσθετικό κολόβωμα του οποίου ο ρόλος είναι η σύνδεση του εμφυτεύματος με την προσθετική εργασία αποτελούν τα τρία βασικά μέρη μιας ολοκληρωμένης θεραπείας με εμφυτεύματα δοντιων. Αυτό που παίζει τεράστιο ρόλο είναι το εμφύτευμα να μην είναι αμφιβόλου ποιότητος, αλλά να είναι ποιοτικό ώστε να εγγυάται μακροχρόνια διάρκεια και μόνιμο αποτέλεσμα.

Αυτό που πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας είναι να μην παρασυρθείτε από μια χαμηλή αρχική τιμή, αλλά να λάβετε μια συνολική προσφορά για όλες τις εργασίες που προαναφέρθηκαν και να συμπεριλαμβάνεται τόσο το κόστος της προσθετικής εργασίας, όσο και των υλικών και των υπολοίπων εργασιών που ενδεχομένως προκύψουν.

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο το οστό στη θέση που πρέπει να τοποθετηθεί το εμφύτευμα να είναι ανεπαρκές, με αποτέλεσμα να χρειάζονται οστικά μοσχεύματα και μια διαδικασία ανύψωσης ιγμορείου. Και τα δύο αυτά έχουν ως σκοπό την αύξηση των διαστάσεων του οστού ώστε να πραγματοποιηθεί η τελική χειρουργική τοποθέτηση και να είναι αποτελεσματική. Σε αυτήν την περίπτωση, η τιμή της συνολικής θεραπείας αυξάνεται, καθώς απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό που χρησιμοποιεί υψηλού επιπέδου τεχνικές.

Το βασικό στοιχείο εδώ είναι ότι ο ασθενής επωφελείται σε σημαντικό βαθμό από τον συνδυασμό Οδοντιατρικής Αξονικής Τομογραφίας με οπτική σάρωση του στόματος και 3D εκτυπωτών, ενώ η χρήση τέτοιου είδους υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού προσφέρεται αποκλειστικά σε συγκεκριμένες οδοντιατρικές κλινικές. Όπως είναι λογικό, ο τελευταίας γενιάς ιατρικός εξοπλισμός μεταβάλει και το τελικό κόστος της θεραπείας, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται αναγκαίο να επιλέξετε μια οργανωμένη οδοντιατρική κλινική που περιλαμβάνει εξειδικευμένα τμήματα οδοντικών εμφυτευμάτων και πλήρως καταρτισμένους οδοντίατρους με πολυετή εμπειρία.
Ο Γναθοχειρουργός μπορεί να σας προσφέρει το χαμόγελό σας πίσω με ασφαλή τρόπο εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή τιμή για εσάς. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και επωφεληθείτε από τις εξατομικευμένες υπηρεσίες μας.

VIDEO