Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Κάταγμα Γνάθου

Ο Γναθοχειρουργός Dr Ψωμαδέρης έχει εμπειρία σε εκατοντάδες περιστατικά κατάγματος Γνάθου και αυτό που παίζει το πιο σημαντικό ρόλο είναι η εμπειρία του Γιατρού, η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και η χρήση όλων των σύγχρονων και κατάλληλων μεθόδων που απαιτεί η κάθε περίπτωση.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

1-3 ώρες

Αναισθησία

Γενική αναισθησία

Εξετάσεις

Αξονική Τομογραφία Σπλαχνικού Κρανίου

Τελικό Αποτέλεσμα

1 μήνας

ΚΑΤΑΓΜΑ ΓΝΑΘΟΥ

Κάταγμα Γνάθου: Τι Είναι και Πώς Αντιμετωπίζεται

Το Κάταγμα Γνάθου  είναι ουσιαστικά το σπάσιμο της γνάθου. Μέσω της κλινικής εξέτασης ο ιατρός καταφέρνει να εντοπίσει τη γραμμή ή τις γραμμές του κατάγματος καθώς και να εκτιμήσει τις συνέπειές τους. Η γνάθος είναι οδοντοφόρο οστό και συνήθως, λόγω του κατάγματος, διαταράσσεται και η σύγκλειση των δοντιών καθώς και η μάσηση. Έτσι, απαιτείται πάντοτε αντιμετώπιση.

Η αντιμετώπιση για το Κάταγμα Γνάθου είναι ανάλογη της βαρύτητας του τραύματος καθώς και της διαταραχής της σύγκλεισης. Στην περίπτωση που δεν εμφανίζεται διαταραχή της σύγκλεισης των δοντιών, δηλαδή τα δόντια κλείνουν και ανοίγουν κανονικά, τότε η αντιμετώπιση είναι σχετικά συντηρητική και δεν χρειάζεται να γίνει κάποια επέμβαση. Χρειάζεται ωστόσο ο ασθενής να καταναλώνει αλεσμένη τροφή για 5-6 εβδομάδες, όσο απαιτείται για την ασφαλή πώρωση του κατάγματος.

Η ένδειξη για χειρουργείο υπάρχει όταν παρατηρείται διαταραχή της σύγκλεισης, μούδιασμα στο κάτω χείλος, αιμορραγία, αποκάλυψη των οστικών τμημάτων και δυσμορφία του προσώπου από την μετακίνηση του σπασμένου οστού. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και περιλαμβάνει την επαναφορά του σπασμένου οστού στην αρχική του θέση καθώς και την ακινητοποίηση του κατάγμτος στις γραμμές τους με μικρές βιοσυμβατές πλάκες και βίδες. Οι τομές προσπέλασης γίνονται αναλόγως με τον εντοπισμό των γραμμών του κατάγματος, συνήθως ενδοστοματικά. Ωστόσο, εάν το κάταγμα είναι συντριπτικό, ή εάν υπάρχει οστικό έλλειμμα, απαιτείται εξωστοματική-υπογνάθια προσπέλαση

Κάταγμα Γνάθου: Μετεγχειρητική Κατάσταση και Επιπλοκές

Μετά το χειρουργείο ο ασθενής έχει απορροφήσιμα ράμματα στο στόμα και κατά κανόνα το στόμα του λειτουργεί κανονικά και δεν περιορίζεται κατά τη διάνοιξή του. Και πάλι, συνιστάται αλεσμένη τροφή για 5-6 εβδομάδες. Υπάρχει μόνο μια περίπτωση που το στόμα πρέπει να παραμείνει κλειστό με λάστιχα ή σύρματα για λίγες ημέρες, κι αυτή είναι όταν το Κάταγμα Γνάθου είναι επιπλεγμένο και δεν αποδίδεται ανατομικά η σύγκλιση. Τις 2 πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες αναπτύσσεται οίδημα και εκχυμώσεις γύρω από την περιοχή που βρίσκεται το Κάταγμα Γνάθου, τα οποία όμως υποχωρούν μέση σε 2-3 ημέρες. Ο ασθενής πρέπει να λάβει αντιβίωση για την πρόληψη της λοίμωξης, όπως και αποιδηματική και αναλγητική αγωγή. Επίσης, πρέπει να κάνει τακτικές στοματοπλύσεις με αντισηπτικό διάλυμα για πρόληψη της λοίμωξης των ενδοστοματικών τομών. Την επόμενη ημέρα από το χειρουργείο πραγματοποιείται έλεγχος του κατάγματος με ακτινογραφία.

Οι πιθανές επιπλοκές είναι η διάσπαση του τραύματος, η λοίμωξη, το αιμάτωμα ή απώτερα διαταραχή στην πώρωση του κατάγματος. Το χειρουργείο συνήθως δεν υπερβαίνει τις 2 ώρες, ενώ αν υπάρχουν σπασμένα ή χαλασμένα δόντια που βρίσκονται στις γραμμές του κατάγματος γνάθου ενδέχεται να αφαιρεθούν. Η νοσηλεία, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν ξεπερνάει τις 2 ημέρες. Ο πόνος είναι υποφερτός και αντιμετωπίζεται αρχικά με ενδοφλέβια παυσίπονα, και αργότερα με απλά παυσίπονα.

VIDEO

Κάταγμα Γνάθου

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή