Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διατατική Οστεογένεση

Η Διατατική Οστεογένεση αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο που διορθώνει τις παραμορφώσεις τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Επιφέρει πολύ λιγότερο πόνο, είναι σχετικά μικρής διάρκειας  και δίνει ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα όπως η βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

2 Ώρες

Αναισθησία

Τοπική ή Μέθη

Εξετάσεις

Πανοραμική Ακτινογραφία & Αξονική Τομογραφία

Τελικό Αποτέλεσμα

3 Μήνες

ΕΠΕΜΒΑΣΗ Διατατικής Οστεογένεσης

Διατατική Οστεογένεση

Η διατατική οστεογένεση είναι μία χειρουργική μέθοδος στην ορθογναθική χειρουργική που επεκτείνει, αναδομεί και διορθώνει οστικές παραμορφώσεις. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι χειρουργικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της οστεογένεσης παρέχουν μια ασφαλή και προβλέψιμη μέθοδο για τη θεραπεία, επιλεγμένων παραμορφώσεων, του στοματικού και του οστού του προσώπου.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η διατατική οστεογένεση;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα περιπτώσεων όπως:

 • δυσπλασία ή σύνδρομα
 • αισθητικοί λόγοι
 • τραυματισμοί
 • όγκοι

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η διατατική οστεογένεση αποτελεί μια σύγχρονη επιλογή με λιγότερο πόνο και μια σχετικά μικρή χειρουργική διαδικασία. Σε σχέση με τις παλαιότερες μεθόδους, υπερτερεί μιας και μπορεί να διατηρήσει την ακεραιότητα των αγγείων και των νεύρων. Επίσης, μπορεί να επιτρέψει την αντισταθμιστική αύξηση των μαλακών ιστών με πρόληψη στη συστολή τους.

Ποιες είναι οι ενδείξεις που μπορούν να σας οδηγήσουν στη διατατική οστεογένεση;

Αν και οι κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες – σύνδρομα αποτελούν τις σημαντικότερες ενδείξεις άλλες εξίσου διαδεδομένες ενδείξεις είναι:

● Οι σχιστίες του προσώπου
● Η υπνική άπνοια
● Η ημιπροσωπική μικροσωμία
● Η ελλιπής φατνιακή απόφυση και
● Τα πολύπλοκα τραύματα

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθαρά για αισθητικούς λόγους όπως η βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, και τη βελτίωση σε ορθογναθικές επεμβάσεις.

Ως πρώτο στάδιο ορίζουμε τη λανθάνουσα περίοδο, είναι το διάστημα από την ημέρα της οστεοτομίας μέχρι την ημέρα έναρξης της διάτασης. Συνήθως κρατάει τέσσερις έως επτά ημέρες, εάν όμως κρατήσει παραπάνω μπορεί να δημιουργηθεί πρόωρη πώρωση του οστού. Είναι μια πιθανότητα στην οποία είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς τα παιδιά λόγω του υψηλού μεταβολισμό τους. Αντιθέτως, μία πιο σύντομη περίοδος μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οστεογένεσης, ινώδη πώρωση και μειωμένη αναλγησία.
Το δεύτερο στάδιο είναι η περίοδος διάτασης. Ανάλογα την περίπτωση εφαρμόζεται μία με δύο φορές την ημέρα και συνιστάται διάταση του 1mm την ημέρα. Αποτελεί ένα κομμάτι που χρειάζεται μεγάλη εμπειρία μιας και η πολύ επιθετική διάταση μπορεί να οδηγήσει σε ινώδη πώρωση αλλά αντιθέτως η πολύ αργή σε πρόωρη πώρωση.
Το τρίτο και τελευταίο στάδιο είναι η περίοδος της οστικής ανακατασκευής. Δημιουργείται σταθεροποίηση και η πώρωση διαρκεί περίπου 10 εβδομάδες μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ανάλογα με την περίπτωση χρησιμοποιούνται είτε εσωτερικές ή εξωτερικές συσκευές από το βλεννογόνο. Οι εσωτερικές συνιστώνται για μεγαλύτερα οστά και χρειάζονται μία δεύτερη επέμβαση για να αφαιρεθούν ενώ οι εξωτερικές εφαρμόζεται συνήθως σε μικρότερα οστά και δεν χρειάζονται κάποια άλλη διαδικασία αφαίρεσης. Και οι δύο τοποθετούνται με γενική αναισθησία και με αυστηρή παρακολούθηση για να εξασφαλιστεί ότι έχει ρυθμιστεί σωστά. Η σωστή ρύθμιση και παρακολούθηση αποτελούν από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη σίγουρη επιτυχία της διάτασης.

Αρχικά χρειάζεται φωτογραφική αξιολόγηση, η οποία θα συνεχιστεί για όλη τη διάρκεια της θεραπείας μιας και θα αποτελέσει άλλο ένα κομμάτι της αξιολόγησης της προόδου. Επίσης, θα χρειαστούν ακτινογραφίες όπως η πανοραμική, η αξονική τομογραφία (CT), η κεφαλομετρική, η αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης (CBCT) και οι απεικονίσεις 3D.

Η προσεκτική επιλογή των υποψηφίων ασθενών από τον γναθοχειρουργό αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό για την εξασφάλιση της επιτυχίας της επέμβασης. Ο λόγος είναι η ποσότητα του οστού και η ευθραυστότητα του.
Ένα άλλο εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η θετική διάθεση του ασθενούς. Η συμμετοχή σε κάθε στάδιο με θετική μάτια και εμπιστοσύνη όχι μόνο θα εξοικειώσει τον ασθενή στο τι πρέπει να γίνει αλλά θα βοηθήσει περισσότερα τον γναθοχειρουργό να πλησιάσει τον επιθυμητό στόχο.

VIDEO

Διατατική Οστεογένεση

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή