Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Οστική και Ιστική Ανάπλαση

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας και ο πλήρως καταρτισμένος και εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης σας εγγυώνται ένα άψογο και λειτουργικό τελικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μακροπρόθεσμη λύση με τον ασφαλέστερο τρόπο.

Οστική Και Ιστική Ανάπλαση

Ανάπλαση Εμφυτευμάτων (Οστική και Ιστική Ανάπλαση)

Η κλινική μας κάνει χρήση Οδοντιατρικών Χειρουργικών τεχνικών σε συνδυασμό με τη χρήση Μεμβρανών και Μοσχευμάτων (Οστική και Ιστική Ανάπλαση), τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπλαση του οστού και των ιστών εκεί όπου υπάρχουν ανατομικοί περιορισμοί και αισθητικά προβλήματα. Αυτό λύνει οριστικά το πρόβλημα στις περιπτώσεις που το οστό των γνάθων δεν έχει τις κατάλληλες διαστάσεις για την τοποθέτηση εμφυτεύματος δοντιού και αποτελεί ουσιαστικά τη βασική λύση. Τα Οστικά Μοσχεύματα χρησιμοποιούνται με σκοπό ο Γναθοχειρουργός να προχωρήσει σε Οστική και Ιστική Ανάπλαση, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές σε συνδυασμό με τελευταίας γενιάς ιατρικό εξοπλισμό για τη μέγιστη ασφάλεια.

Στην κλινική μας, η ιατρική ομάδα είναι πλήρως καταρτισμένη και μπορεί να αναλάβει με επιτυχία ακόμα και τις δυσκολότερες περιπτώσεις. Το φιλικό περιβάλλον εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί σε συνδυασμό με την προτεραιότητά μας για ασφάλεια και την πολυετή εμπειρία των ιατρών μας παρέχουν οριστικές λύσεις στους ασθενείς, ακόμα κι όταν υπάρχουν τα πιο σύνθετα προβλήματα.

Οστική και Ιστική Ανάπλαση

Τοποθέτηση Οστικών Blocks

Η δημιουργία οστικών ελλειμμάτων προκύπτει από διάφορες αιτίες, εκ των οποίων οι σημαντικότερες είναι, αρχικά, τα τραύματα στην περιοχή και η τραυματικές εξαγωγές, καθώς και η οστική απορρόφηση μετά από εξαγωγές και η προχωρημένη περιοδοντική νόσος. Ακόμη, στα αίτια συγκαταλέγονται και οι εκτομές ενδοστικών όγκων, οι κυστεκτομές, καθώς και η αφαίρεση πολλαπλών εγκλείστων δοντιών.

Ζυγωματικά Εμφυτεύματα

Ζυγωματικά Εμφυτεύματα

Τα ζυγωματικά εμφυτεύματα είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος που βασίζεται στη βασική αρχή της ευημερίας των ασθενών. Με βάση τη φιλοσοφία αυτή, η χειρουργική τεχνική δεν είναι παγιωμένη και σταθερή, αλλά αντιθέτως καθορίζεται αποκλειστικά από την ανατομία του ασθενή. Έτσι, ο Γναθοχειρουργός καθοδηγείται από τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα επιμερούς χαρακτηριστικά της ανατομίας του ασθενούς και προσπαθεί να προσαρμόσει τα εργαλεία και τις διαδικασίες στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Η φιλοσοφία των εμφυτευμάτων ζυγωματικών στοχεύει στην επίτευξη μακροπρόθεσμης επιτυχίας στην αντιμετώπιση της σοβαρής γναθικής ατροφίας.

Ανύψωση Ιγμορείου

Ανύψωση Ιγμορείου

Η τεχνική της ανύψωσης ιγμορείου εκτελείται από εξειδικευμένο οδοντίατρο με σκοπό την καλύτερη εξέλιξη της χειρουργικής τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών. Το ιγμόρειο είναι μια αεροφόρος κοιλότητα που βρίσκεται εκατέρωθεν της μύτης και φτάνει στα οπίσθια δόντια της άνω γνάθου, καθώς εκτείνεται πλαγίως. Υπάρχει άμεση συσχέτιση του ιγμορείου με την άνω γνάθο, ενώ είναι πιθανό να υπάρχει και αύξηση του μεγέθους του ιγμορείου που προκύπτει από την ατροφία της φατνιακής απόφυσης. Αυτό συνήθως παρατηρείται όταν τα οπίσθια δόντια της άνω γνάθου λείπουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα είναι το ύψος του οστού της περιοχής να μειώνεται και το μέγεθος του ιγμορείου να αυξάνεται.

Εξατομικευμένα Εμφυτεύματα

Εξατομικευμένα Εμφυτεύματα

Όταν αναφερόμαστε σε εξατομικευμένα εμφυτεύματα εννοούμε τα λειτουργικά σταθερά εμφυτεύματα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποκλειστικά προσαρμοσμένα πάνω στον ασθενή. Τα συμβατικά εμφυτεύματα δεν αποτελούν πάντα την καλύτερη λύση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελεί την ιδανική επιλογή, δημιουργώντας εξατομικευμένα εμφυτεύματα τα οποία προσαρμόζονται αποκλειστικά στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του ασθενούς.

Διατατική Οστεογένεση

Διατατική Οστεογένεση

Η διατατική οστεογένεση είναι μια σύγχρονη μέθοδος μέσω της οποίας διορθώνονται οι παραμορφώσεις λειτουργικά καθώς κι αισθητικά. Επιφέρει πολύ λιγότερο πόνο συγκριτικά με άλλες μεθόδους, έχει σχετικά μικρή διάρκεια (2 ώρες) και προσφέρει ένα καλαίσθητο τελικό αποτέλεσμα, όπως είναι η βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου. Η διατατική οστεογένεση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή μέθη και πραγματοποιείται εφόσον έχουν γίνει πανοραμική εξέταση και αξονική τομογραφία.

Μετατόπιση Κάτω Φατνιακού Νεύρου

Μετατόπιση Κάτω Φατνιακού Νεύρου

Η τοποθέτηση ενδοστοματικών εμφυτευμάτων απαιτεί επάρκεια οστού. Ωστόσο, αρκετές είναι οι περιπτώσεις που η επάρκεια φατνιακού οστού δεν αποτελεί κανόνα στην χειρουργική εμφυτευματολογία, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που παρουσιάζεται απώλεια του φατνιακού οστού από την περιοδοντική νόσο, καταστροφή του παρειακού συνήθως λόγω εξαγωγών, ή και απορρόφησή του λόγω χρόνιας νωδότητας. Ακόμη, η οπίσθια κάτω γνάθος εμφανίζει μια δυσκολία γιατί το κάτω φατνιακό αγγειονευρώδες δεμάτιο περνά μέσα από τον μυελό της κάτω γνάθου πριν διέλθει το γενειακό τρήμα για τη νεύρωση του μισού κάτω χείλους. Η συγκεκριμένη δυσκολία παρουσιάζεται από την περιοχή του τρίτου γόμφιου μέχρι και την περιοχή του δεύτερου προγόμφιου.

 

Κατευθυνόμενη Ιστική Αναγέννηση

Κατευθυνόμενη Ιστική Αναγέννηση

Τα τραύματα, οι εξαγωγές δοντιών, η περιοδοντική νόσος, καθώς και οι ανατομικές δυσμορφίες είναι πιθανό να προκαλέσουν ελλείμματα ιστών με λειτουργικές και αισθητικές επιπλοκές. Η κατευθυνόμενη ιστική αναγέννηση είναι μια τεχνική που οδηγεί στην αναγέννηση των χαμένων περιοδοντικών ιστών με ελεγχόμενο τρόπο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια χειρουργική πρακτική που συνδυάζει τη χρήση οστικών μοσχευμάτων με την τοποθέτηση αφοριστικών μεμβρανών. Τα οστικά μοσχεύματα συμπληρώνουν το κενό του οστικού ελλείμματος λειτουργώντας ως “σκαλωσιά” για τη δημιουργία του νέου οστού.

Οστική και Ιστική Ανάπλαση

VIDEO

Οστική και Ιστική Ανάπλαση

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,7 /10

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

 210 5773779

693 2241141

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή