Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Ζυγωματικά Εμφυτεύματα

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας και ο πλήρως καταρτισμένος και εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης σας εγγυώνται ένα άψογο και λειτουργικό τελικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μακροπρόθεσμη λύση με τον ασφαλέστερο τρόπο.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

2 ώρες

Αναισθησία

Μέθη ή Γενική Αναισθησία

Εξετάσεις

Πανοραμική & Αξονική

Τελικό Αποτέλεσμα

Από 1 μέρα έως 4 μήνες

Ζυγωματικά Εμφυτεύματα

Τα ζυγωματικά εμφυτεύματα είναι ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο κομμάτι που μόνο ένας εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός μπορεί να αναλάβει. Ο Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης είναι ένας από τους ελάχιστους Γναθοχειρουργούς στην Ελλάδα που αναλαμβάνει ζυγωματικών εμφυτευμάτων, καθώς χρειάζεται συγκεκριμένη προσέγγιση και ειδική μεταχείριση προκειμένου να πετύχει η χειρουργική επέμβαση.

Γναθική Ατροφία & ζυγωματικά εμφυτεύματα

Η φιλοσοφία των εμφυτευμάτων ζυγωματικών στοχεύει στην επίτευξη μακροπρόθεσμης επιτυχίας στην αντιμετώπιση της σοβαρής γναθικής ατροφίας. Μία βασική προϋπόθεση για τη θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα είναι η επαρκής οστική μάζα για την οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος. Γι’ αυτό και όταν χάνετε ένα δόντι συνίσταται η γρήγορη αντικατάσταση του με ένα εμφύτευμα. Όπως τι συμβαίνει στη περίπτωση ασθενών με σοβαρή ατροφία οστού στην άνω γνάθο; 
Τα ζυγωματικά εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια ακόμη και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει προχωρημένη ατροφία της άνω γνάθου και αυτό γιατί εμφυτεύονται στο ζυγωματικό οστό, το οποίο είναι πολύ πυκνότερο και παρέχει ένα στερεό σημείο αγκύρωσης για το εμφύτευμα.

Πλεονεκτήματα ζυγωματικών εμφυτευμάτων

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ζυγωματικών εμφυτευμάτων είναι

 • η δυνατότητα άμεσης φόρτισης (ακίνητη κοχλιούμενη γέφυρα σε 24-48 ώρες).
 • η αποφυγή εκτεταμένων και χρονοβόρων οστικών αναπλάσεων στην άνω γνάθο μέχρι να πραγματοποιηθεί η τελική προσθετική αποκατάσταση.
 • Προσφέρουν στους ασθενείς που έχουν χάσει όλα τα δόντια τους την ευκαιρία να χαμογελάσουν ξανά χωρίς πολυπλοκότητα, ανεξάρτητα από τον βαθμό της ατροφίας των γνάθων.
 • Ο χρόνος επούλωσης είναι μικρότερος από τις συμβατικές θεραπείες οδοντικού εμφυτεύματος.
Σχεδιασμός θεραπείας με ζυγωματικά εμφυτεύματα- Γιατί να μας επιλέξετε

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της θεραπευτικής διαδικασίας, λαμβάνονται υπόψη οι εξατομικευμένες ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς καθώς και μια ευρεία γκάμα παραγόντων, προκειμένου να επιτευχθεί ένα αψεγάδιαστο και ιδανικό τελικό αποτέλεσμα με τον ασφαλέστερο τρόπο. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν τα υλικά ή τα εμφυτεύματα που πρόκειται να τοποθετηθούν.

Ζυγωματικά Εμφυτεύματα
Ζυγωματικά Εμφυτεύματα: Ενδείξεις 

Τα ζυγωματικά εμφυτεύματα έχουν ένα ύψος από 35 έως 55 mm, 3-4 φορές περισσότερο από τα συμβατικά εμφυτεύματα. Τα ζυγωματικά  εμφυτεύματα εισέρχονται στο φατνιακό οστό και στερεώνονται σε φλεβοκομβικό σταυρό στα ζυγωματικά οστά. Αυτά συνιστώνται για ασθενείς με σοβαρή ατροφία οστού των γνάθων, η οποία δεν επιτρέπει την εισαγωγή των συμβατικών οδοντικών εμφυτευμάτων ή άλλες προσθετικές εργασίες.

Διάρκεια επέμβασης και δυνατότητα σταθερής οδοντοστοιχίας σε μια ημέρα

Μία σταθερή οδοντοστοιχία μπορεί να στερεωθεί επί ζυγωματικών εμφυτευμάτων όταν, λόγω έλλειψης οστού, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση συμβατικών εμφυτευμάτων. Συνεπώς, η οδοντοστοιχία που παρασκευάζεται είναι σταθερή και όχι αφαιρούμενη. Η αισθητική και η λειτουργικότητα αυξάνονται σημαντικά και δίνουν στον κάθε ασθενή τη δυνατότητα να επανακτήσει την πρότερη ποιότητα ζωής του. Σε 24 μόνο ώρες, πραγματοποιείται η επέμβαση και ο γναθοχειρουργός τοποθετεί μία σταθερή οδοντοστοιχία επί των εμφυτευμάτων. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται “Άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων“.  Κάθε χειρουργός οδοντίατρος θα καθορίσει σύμφωνα με το σχέδιο διάγνωσης και θεραπείας, τον αριθμό των ζυγωματικών εμφυτευμάτων και των, κατά περίπτωση, συνήθων οδοντικών εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Συνήθως, μία θεραπεία με ζυγωματικά εμφυτεύματα, περιλαμβάνει 2 με 4 εμφυτεύματα.

Μετεγχειρητικές οδηγίες

Μετά την εμφύτευση ζυγωματικών, ο ασθενής καλό είναι να μην καπνίζει για ένα διάστημα τεσσάρων μηνών και να καταναλώνει μαλακές τροφές. Το αποτέλεσμα είναι μακροπρόθεσμο και η μέθοδος, αν και πολύπλοκη σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, είναι ασφαλής με υψηλά ποσοστά επιτυχίες, ενώ εμφανίζονται ελάχιστες έως καθόλου επιπλοκές.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μέθοδο η οποία σπάνια συναντάνται, καθώς χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις και υψηλού επιπέδου τεχνική. Εμπιστευτείτε τον Γναθοχειρουργό Κωνσταντίνο Ψωμαδέρη και επιστρέψτε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες, παίρνοντας πίσω το χαμόγελό σας άμεσα και με ασφάλεια.

VIDEO

Ζυγωματικά Εμφυτεύματα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή