Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,7 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Εμφυτεύματα Δοντιών & Λέιζερ

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας και ο πλήρως καταρτισμένος και εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης σας εγγυώνται ένα άψογο και λειτουργικό τελικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μακροπρόθεσμη λύση με τον ασφαλέστερο τρόπο.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

2 συνεδριες/1,5 ώρα

Αναισθησία

Καθόλου ή Τοπική Αναισθησία

Εξετάσεις

Πανοραμική

Τελικό Αποτέλεσμα

15 ημέρες

Εμφυτεύματα Δοντιών & Λέιζερ

Εμφυτεύματα Δοντιών και Λέιζερ

Η χρήση του λέιζερ είναι ευρέως διαδεδομένη τόσο στον ιατρικό όσο και στον οδοντιατρικό τομέα, καθώς η δράση του είναι άκρως αποτελεσματική. Συγκεκριμενα, η χρήση των λέιζερ στις οδοντιατρικές θεραπείες είναι συνήθως συμπληρωματική σε άλλες κλασσικές διαδικασίες, ενώ ταξινομούνται σε λέιζερ μαλακών ιστών και λέιζερ σκληρών ιστών αναλόγως του ιστούς με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Η χρήση τους γίνεται χωρίς αναισθησία και σε κάθε περίπτωση, κρίνεται απαραίτητο ο Γναθοχειρουργός να είναι άψογα καταρτισμένος σχετικά με το μήκος κύματος του λέιζερ που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε κάθε διαδικασία.

Εμφυτεύματα Δοντιών & Λέιζερ: Πρωτόκολλο EmunDo

Σε περίπτωση μικροβιακού προβλήματος στη στοματική κοιλότητα, ενδείκνυται η θεραπεία περιεμφυτευματικών νόσων, η οποία μπορεί να είναι χειρουργική ή μη χειρουργική.

Η χρήση των οδοντιατρικών λέιζερ και συγκεκριμένα η φωτοδυναμική θεραπεία, είναι μια καινοτόμος μέθοδος που στηρίζεται στη χορήγηση ενός “φωτοευαισθητοποιητή”.

Ο “φωτοευαισθητοποιητής” απορροφάται από τα βακτήρια και ενεργοποιείται από ακτινοβολία κατάλληλου μήκους κύματος με τη βοήθεια οξυγόνου.

Το αποτέλεσμα είναι να απελευθερώνεται θερμότητα σε πολύ μικρό βαθμό και να παράγονται κυτταροτοξικά προϊόντα.

Στην πιο σύγχρονη μορφή της, η φωτοδυναμική θεραπεία είναι η λεγόμενη “φωτοθερμική θεραπεία”, ενώ ένα από τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση περιοδοντικών και περιεμφυτευματικών νόσων είναι το πρωτόκολλο EmunDo.

Εμφυτεύματα Δοντιών και Λέιζερ

Η Τεχνική της Θεραπείας Περιεμφυτευματίτιδας

Η τεχνική της θεραπείας για περιοδοντίτιδα και περιεμφυτευματίτιδα με το πρωτόκολλο EmunDo είναι μια σύγχρονη μέθοδος που μπορεί να πραγματοποιηθεί αυστηρά και μόνο από ένα εξειδικευμένο Γναθοχειρουργό με πολυετή εμπειρία, όπως είναι ο Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης. Η ασφάλεια και απόλυτη ικανοποίηση του ασθενούς από το τελικό αποτέλεσμα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, όπως και η δημιουργία ενός φιλικού, άνετου και έμπιστου ιατρικού περιβάλλοντος.

Όσον αφορά τη διαδικασία θεραπευτικού πρωτοκόλλου EmunDo, αρχικά η εταιρεία παρέχει έτοιμο το kit, το οποίο περιέχει δύο φιαλίδια, ενώ λαμβάνεται με σύριγγα 1 ml απιονισμένου νερού από το ένα φιαλίδιο και αναμειγνύεται με ολόκληρη την ποσότητα σκόνης πρασίνου της ινφρακυανίνης στο δεύτερο φιαλίδιο.

Έπειτα, εφόσον το διάλυμα γίνει ομογενές, λαμβάνεται με σύριγγα και πραγματοποιείται έγχυση του διαλύματος του φωτοευαισθητή μέσα στον περιοδοντικό ή στον περιεμφυτευματικό θύλακο. Έπειτα πραγματοποιείται μηχανική απομάκρυνση των μικροβιακών εναποθέσεων, ενώ μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου αποφεύγεται η πρόκληση αιμορραγίας και η απορρόφηση της ακτινοβολίας από την αιμοσφαιρίνη.

Στη συνέχεια, πραγματοποιείται ακτινοβόληση κάθετα προς την εξωτερική επιφάνεια των ιστών, με την ειδική θεραπευτική χειρολαβή σκέδασης και γίνεται η ενεργοποίση του φωτοευαισθητοποιητή διαμέσου των ούλων.

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τη χρήση οπτικής ίνα με ειδικό άκρο, που επιτρέπει την ακτινοβόληση για 5 έως 15 δευτερόλεπτα. Η οπτική ίνα εισέρχεται εντός του θυλάκου και εκτελούνται κυκλικές κινήσεις σε όλο το εύρος του.

Τέλος, στο τρίτο και τελευταίο στάδιο γίνεται χρήση οπτικής ίνα με επίπεδο άκρο με διάρκεια ακτινοβόλησης από 5 έως 15 δευτερόλεπτα ανά επιφάνεια θυλάκου. Σε αυτό το σημείο, η οπτική ίνα που εισέρχεται εντός του θυλάκου, εφάπτεται στο εξωτερικό τοίχωμά του και πραγματοποιείται αποεπιθηλιοποίηση και αφαίρεση του κοκκιώδους ιστού στην έκταση της φλεγμονής.

Αφού ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, στην ίδια κιόλας συνεδρία μπορούν να αφαιρεθούν οι μικροβιακές εναποθέσεις από την εμφυτευματική επιφάνεια, ενώ η ίδια ακριβώς διαδικασία είναι δυνατό να εφαρμοστεί μέχρι και άλλες δύο φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας μεταξύ των συνεδριών, όταν αυτό χρειάζεται.

Ακολουθεί η επανεξέταση του ασθενούς σε χρονικό διάστημα 4-6 εβδομάδων, ενώ στη συνέχεια επέρχεται η φάση διατήρησης του θεραπευτικού αποτελέσματος με επανεξέταση ανά 2-3 μήνες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η θεραπεία εμφυτευμάτων δοντιών με λέιζερ με το πρωτόκολλο EmunDo είναι άκρως εξειδικευμένη και αποτελεί άμεση και αποτελεσματική λύση σε περίπτωση μικροβιακών νόσων.

Το ιατρείο μας εγγυάται άμεσα αποτελέσματα με απόλυτη ασφάλεια, βασιζόμενο στην μακρά εμπειρία του Γναθοχειρουργού Κωνσταντίνου Ψωμαδέρη και των ιατρικών συνεργατών του. Στόχος μας είναι πάντα ο ασθενής να επιστρέψει με ασφάλεια στις καθημερινές του δραστηριότητες και εργασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

VIDEO

Εμφυτεύματα Δοντιών και Λέιζερ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,7 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,7 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,7 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,7 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή