Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διαδικασία Τοποθέτησης Οδοντικών Εμφυτευμάτων

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας και ο πλήρως καταρτισμένος και εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης σας εγγυώνται ένα άψογο και λειτουργικό τελικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μακροπρόθεσμη λύση με τον ασφαλέστερο τρόπο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΚΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

Η θεραπεία τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων αποτελεί μια ασφαλή διαδικασία που ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, προσφέροντας άμεσα και οριστικά αποτελέσματα. Το ιατρείο μας αποτελείται από μια έμπειρη ιατρική ομάδα που διαθέτει άριστη γνώση γύρω από τα εμφυτεύματα δοντιών και χρησιμοποιεί τελευταίας γενιάς ιατρικό εξοπλισμό σε συνδυασμό με ασφαλή και εξελιγμένες τεχνικές. Το αποτέλεσμα είναι τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά άρτιο, θυμίζοντας τα φυσικά δόντια. Η επιλογή του Γναθοχειρουργού Κωνσταντίνου Ψωμαδέρη για τη διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών εγγυάται την άμεση επιστροφή σας στις καθημερινές σας δραστηριότητες με ένα μακροχρόνιο και φυσικό χαμόγελο.

Διαδικασία Τοποθέτησης Οδοντικών Εμφυτευμάτων – Στάδια

Υπάρχουν πέντε στάδια τα οποία ακολουθούνται κατά τη θεραπεία τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων. Αυτά είναι:

Στάδιο 1ο: Αξιολόγηση και Εξατομικευμένο Πλάνο για τον Ασθενή

Αρχικά, το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει τη συνολική εκτίμηση της κατάστασης του στόματος του ασθενούς, προκειμένου ο έμπειρος Γναθοχειρουργός να διαπιστώσεις το κατά πόσο είναι δυνατό να γίνει τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών. Ένας καθοριστικός παράγοντας σε αυτό το στάδιο είναι η υγεία των οστών των γνάθων και των ούλων, καθώς σε περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετό οστό, ο Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης ενδέχεται να παραπέμψει τον ασθενή σε μεταμόσχευση οστού, διαδικασίες οστικής αναγέννησης ή ένα μικρότερο οδοντικό εμφύτευμα. Σε περίπτωση, όμως, που πολλά δόντια έχουν χαθεί ή καταστραφεί, τότε ενδεχομένως η μόνη λύση για τον ασθενή να είναι το κλασσικό οδοντικό εμφύτευμα. Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικες και διαδικασίες που πρέπει να εξετάσει ο Γναθοχειρουργός πριν καταλήξει στην καλύτερη δυνατή λύση για τον ασθενή του.

Στάδιο 2ο: Ενδεχόμενη Τοποθέτηση Οστικού Μοσχεύματος

Αυτό το στάδιο αναφέρεται μόνο σε ορισμένους ασθενείς και συγκεκριμένα, σε εκείνους που εμφανίζουν απώλεια ή απορρόφηση του οστού στο σημείο της εμφύτευσης. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Γναθοχειρουργός ενδέχεται να προτείνει ένα οστικό μόσχευμα, το οποίο τοποθετείται σε άμεσο χρονικό διάστημα μετά την εξαγωγή του δοντιού και έχει τον ρόλο της διατήρησης των διαστάσεων των ούλων της περιοχής και του οστού. Υπάρχουν αρκετοί τύπου υλικών μοσχευμάτων οστών και μια ευρεία γκάμα τεχνικών ανάπλασης, επομένως είναι στη κρίση του Γναθοχειρουργού να προτείνει τι ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση του εκάστοτε ασθενούς. Το οστικό μόσχευμα χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα επούλωσής του μετά την τοποθέτησή του ώστε να μπορέσει ο Γναθοχειρουργός να προχωρήσει στην τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος, ενώ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ενδέχεται η διαδικασία ανάπλασης και τοποθέτησης να γίνουν συγχρόνως.

Στάδιο 3ο: Προσωρινό Εμφύτευμα την Ίδια Ημέρα

Σε αυτό το στάδιο ακολουθεί η τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος και ενδεχομένως ο Γναθοχειρουργός να προβεί σε μια προσωρινή προσθετική εργασία για αισθητικούς κυρίως λόγους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνεται χρήση Ειδικού Χειρουργικού Οδηγού προκειμένου να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του εμφυτεύματος, ενώ η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο μια ώρα για κάθε εμφύτευμα.

Επιπροσθέτως, στην κλινική μας γίνεται χρήση των δεδομένων Αξονικής Τομογραφίας, όπως και Ψηφιακού Ενδοστοματικού Αποτυπώματος και 3D εκτυπωτή προκειμένου να δημιουργηθεί ένας εξατομικευμένος Χειρουργικός Οδηγός Τοποθέτησης Οδοντικών Εμφυτευμάτων και να υπάρξει ένα άρτιο και ιδανικό τελικό αποτέλεσμα. Η δυσφορία που ενδέχεται να ακολουθήσει τις πρώτες ημέρες μετά την τοποθέτηση αντιμετωπίζεται με παυσίπονο που προτείνει ο Γναθοχειρουργός.

Στάδιο 4ο: Χρονικό Διάστημα Μέχρι Την Τελική Προσθετική Εργασία

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επούλωσης διαφέρει από ασθενή σε ασθενή αλλά είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση πριν την τοποθέτηση των μόνιμων προσθετικών εργασιών. Συνήθως, αυτή η περίοδος διαρκεί από 3 έως 6 μήνες, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί και περισσότερος χρόνος μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της οστεοενσωμάτωσης του οδοντικού εμφυτεύματος. Η τοποθέτηση της τελικής προσθετικής εργασίας (γέφυρες – στεφάνες, θήκες) θα γίνει μετά από αξιολόγηση της προόδου του ασθενούς και προγραμματισμό για το τελικό ραντεβού.

Τελικό Στάδιο: Προσθετικής Εργασία – Ολοκλήρωση Εμφυτεύματος Δοντιού

Σε αυτό το τελικό στάδιο, όπου και θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο ραντεβού με τον Γναθοχειρουργό και την ιατρική ομάδα, γίνεται η αφαίρεση της προσωρινής προσθετικής εργασίας και η τοποθέτηση ενός προσθετικού κολοβώματος στο εμφύτευμα. Παράλληλα, γίνεται και η τοποθέτηση της μόνιμης προσθετικής εργασίας, κάτι που ολοκληρώνει τη διαδικασία. Ο Γναθοχειρουργός παρέχει καθοδήγηση σχετικά με την κατάλληλη φροντίδα που χρειάζεται το οδοντικό εμφύτευμα.

VIDEO

Διαδικασία Τοποθέτησης Οδοντικών Εμφυτευμάτων

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9.9 /10

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή