Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Σιαλολιθίαση

Ο Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης με μεγάλη εμπειρία στη Θεραπεία Σιαλολιθίασης σε χιλιάδες περιστατικά απλά και σύνθετα, τονίζει ότι η άμεση αντιμετώπιση συνήθως επιφέρει πιο ήπια μορφή θεραπείας και για το λόγο αυτό θέλει να επικοινωνείτε άμεσα με τον γναθοχειρουργό.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

60' λεπτά

Αναισθησία

Τοπική αναισθησία ή Μέθη

Εξετάσεις

Μαγνητική Τομογραφία, Αξονική Τομογραφία Γνάθου, Υπερηχοτομογραφία

Τελικό Αποτέλεσμα

2 Ημέρες

ΣΙΑΛΟΛΙΘΙΑΣΗ

Σιαλολιθίαση

Η Σιαλολιθίαση είναι η πάθηση με την οποία δημιουργούνται μικροσκοπικές πέτρες, σιαλόλιθοι, στους σιελογόνους αδένες. Η σιαλόλιθοι είναι σκληρές, στρογγυλές πέτρες με λευκό, κιτρινωπό ή καφέ χρώμα. Η δημιουργία τους μπορεί να δημιουργηθεί από συσσώρευση ασβεστίου και αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα να δημιουργήσει απόφραξη του σιελογόνου αδένα.

Οι σιαλόλιθοι μπορούν να εμφανιστούν σε όλους τους τύπους σιαλογόνων αδένων αλλά στην πλειοψηφία τους βρίσκουμε στους υπογνάθιους αδένες, στη βάση του στόματος. Στατιστικά οι άνδρες μέσης ηλικίας εμφανίζουν σιαλολιθίαση με διπλάσια συχνότητα σε σχέση με τις γυναίκες.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το πρώτο στοιχείο είναι η διακοπή της εκροής του σάλιου όταν το μέγεθός του σιελόλιθου είναι αρκετό ώστε να αποφράξει τον αδένα. Αυτό οδηγεί σε πρήξιμο το οποίο παρατηρείται στη βάση του στόματος ή στα μάγουλα.
Ο ασθενής αντιλαμβάνεται την παρουσία του κατά τη διάρκεια του φαγητού μιας και παρεμποδίζει τη σωστή μάσηση του φαγητού με το μειωμένο σάλιο. Στη συνέχεια δημιουργείται πρήξιμο και έντονος πόνος ανάλογα με την απόφραξη αλλά και το πόσο έντονο είναι το φαγητό σε γεύση. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να επηρεάσει ακόμα και το άνοιγμα του στόματος ή την ομιλία. Η γρήγορη αντιμετώπιση είναι κλειδί για να μην προχωρήσει σε μεγαλύτερο πόνο και μόλυνση της περιοχής.

VIDEO

Σιαλολιθίαση

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή