Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Πόνος Στα Εμφυτεύματα Δοντιών

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας και ο πλήρως καταρτισμένος και εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης σας εγγυώνται ένα άψογο και λειτουργικό τελικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μακροπρόθεσμη λύση με τον ασφαλέστερο τρόπο.

Πόνος Στα Εμφυτεύματα Δοντιών

Όπως είναι φυσικό, πολύ συχνά τα εμφυτεύματα συνοδεύονται από ένα ποσοστό πόνου. Ορισμένοι ασθενείς αποθαρρύνονται από το να προβούν στην χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων λόγω του παράγοντα αυτού. Ωστόσο, εάν ο ασθενής ενημερωθεί επαρκώς, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να ξεπεράσει το φόβο του και να προβεί στην μόνιμη και οριστική θεραπεία με εμφυτεύματα, απαλλαγμένος μια για πάντα από τις λειτουργικές και αισθητικές δυσκολίες. Συχνά, το άγχος και ο φόβος είναι μεγαλύτερα του πόνου, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση από τον Γναθοχειρουργό.

Το ιατρείο μας παρέχει όλες τις λύσεις και τις απαντήσεις ώστε ο ασθενής να προβεί σε χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων, επιστρέφοντας άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες και εργασίες. Ο Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης, με πολυετή εμπειρία σε πάνω από 41.000 ασθενείς, εγγυάται άμεσα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε ένα φιλικό και άνετο περιβάλλον που περιλαμβάνει τον πιο εξελιγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό και ένα πλήρως καταρτισμένο προσωπικό. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη σωστή χρήση των εξειδικευμένων τεχνικών και την εφαρμογή των κατάλληλων υλικών συμβάλλει στη μείωση του πόνου στα οδοντικά εμφυτεύματα.

Αρχικά, είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί το γεγονός ότι, όσο πιο έμπειρος είναι ο Γναθοχειρουργός ή ο οδοντίατρος, τόσο πιο ακριβής, σύντομη και ήπια είναι η θεραπευτική και επεμβατική διαδικασία. Αυτό φυσικά μειώνει με τη σειρά του το ενδεχόμενο ή/και το ποσοστό του μετεγχειρητικού πόνου, καθώς η ορθή επιλογή του οδοντίατρου είναι η σημαντικότερη εργασία που κάνει ο ασθενής σχετικά με την χειρουργική επέμβαση. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η ιατρική ομάδα που περιβάλλει τον Γναθοχειρουργό, καθώς η εξειδίκευση, η εμπειρία και η πλήρης κατάρτιση των οδοντιάτρων είναι τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης επέμβασης απαλλαγμένης από περιττό πόνο.

Φυσικά, θα πρέπει να τονιστεί εδώ ότι ένας έμπειρος Γναθοχειρουργός διαφέρει ως επιλογή από έναν εξίσου έμπειρο οδοντίατρο. Η διαφορά έγκειται στο ότι ο Γναθοχειρουργός έχει μια επιπλέον εξειδίκευση πάνω στην οδοντιατρική, καθώς έχει ολοκληρώσει σε σπουδές και σε πρακτική άσκηση μια επιπλέον ειδικότητα. Αυτό, φυσικά, τον κάνει ενδεχομένως ακόμα πιο έμπειρο και κατάλληλο να διαχειριστεί τις πλέον δύσκολες περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν σε μια επέμβαση.

Είναι σημαντικό ο ασθενής να εξετάσει όλη την γκάμα των παραμέτρων που καθιστούν έναν οδοντίατρο ή έναν Γναθοχειρουργό κατάλληλο και έμπειρο, προτού αποφασίσει να προβεί σε μια συγκεκριμένη επιλογή. Δεν είναι λίγες οι φορές που η έλλειψη εμπειρίας σε συνολικό πλαίσιο ή σε ορισμένες επεμβάσεις έχει επιφέρει βλάβη του νεύρου του ασθενούς, καθώς και άλλες επιπλοκές που είναι εξαιρετικά επώδυνες και ενοχλητικές. Επομένως, το κόστος της θεραπευτικής διαδικασίας δεν πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα όταν πρόκειται ο ασθενής να επιλέξει τον Γναθοχειρουργό που θα τον αναλάβει. Αντιθέτως, σε περίπτωση κάποιου λάθους, το τελικό κόστος θα διπλασιαστεί στην προσπάθεια διόρθωσής του, εάν φυσικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της έλλειψης εμπειρίας ή/και τεχνικής διορθώνεται.

Ο Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης, έχοντας συμπληρώσει συνολικά πάνω από 16.000 ώρες χειρουργείου σε περισσότερα από 16 χρόνια πρακτικής εφαρμογής και άσκησης του επαγγέλματος, συνδυάζει λεπτεπίλεπτες τεχνικές που εξασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή της επέμβασης, με μια ευρεία γκάμα υψηλού επιπέδου γνώσεων, καθιστώντας τον ικανό να μπορεί να διαχειριστεί ακόμα και τις πιο εξειδικευμένες και περίπλοκες περιπτώσεις. Το ιατρείο μας παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου οι έμπειροι οδοντίατροι μας εγγυώνται σύντομες και ακριβείς επεμβατικές διαδικασίες για την αποφυγή του πόνου στα οδοντικά εμφυτεύματα.

Διαδικασίες που Ενδεχομένως Επιφέρουν Πόνο στα Εμφυτεύματα

Αρχικά, αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων γίνεται με τοπική αναισθησία, καθώς και ότι, αναλόγως με την κατάσταση της στοματικής κοιλότητας, ενδεχομένως να χρειαστεί να πραγματοποιηθούν ειδικές διαδικασίες ανάπλασης και προετοιμασίας. Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων είναι να γνωρίζει ο ασθενής ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης, υπό φυσιολογικες συνθήκες δεν πρέπει να αισθάνεται κάποιο πόνο ή ενόχληση στο στόμα. Ο πόνος και η ευαισθησία είναι καταστάσεις που συμβαίνουν μετά την χειρουργική τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων, και η έντασή του είναι ίδια ή και μικρότερη από εκείνη που νιώθει ο ασθενής κατά τη διαδικασία εξαγωγής δοντιού. Σε κάθε περίπτωση, ο πόνος που νιώθει ο ασθενής είναι ανεκτός και συνήθως περνάει ή μειώνεται με απλά παυσίπονα.

Το εάν και πόσο θα πονέσει ο ασθενής εξαρτάται από την επεμβατική διαδικασία στην οποία υποβάλλεται:

1. Πόνος κατά τη Χειρουργική Τοποθέτηση Οδοντικών Εμφυτευμάτων

Η χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι ανώδυνη. Ο ασθενής υποβάλλεται σε τοπική αναισθησία και δεν νιώθει κανένα πόνο, ευαισθησία ή ενόχληση.

2. Οστική Ανάπλαση

Αναλόγως την περίπτωση και τις ανάγκες, ο ασθενής ενδέχεται να υποβληθεί σε κάποια διαδικασία που υπάρχει πιθανότητα πόνου. Στο μεγαλύτερο ποσοστό, ωστόσο, δεν απαιτείται κάποια επώδυνη διαδικασία στα στάδια της οστικής ανάπλασης. Οι περιπτώσεις που χρειάζεται να πραγματοποιηθεί ειδική χειρουργική επέμβαση είναι συγκεκριμένες και περιλαμβάνουν την ανύψωση ιγμορείου, την εξαγωγή δοντιών και το οστικό μόσχευμα. Σε κάθε περίπτωση, το εάν θα χρειαστεί κάποια τέτοια επέμβαση ή όχι προκύπτει πάντα από προεγχειρητικές εξετάσεις που πραγματοποιεί ο Γναθοχειρουργός και η ιατρική του ομάδα.

α) Ανύψωση Ιγμορείου

Στην περίπτωση της ανύψωσης ιγμορείου, η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περισσότερο από μια ώρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ασθενής εμφανίζει πόνο ή/και ευαισθησία στη σιαγόνα, στο πρόσωπο και ενδεχομένως και στη μύτη. Ωστόσο, με τη χρήση ειδικών παυσίπονων η ενόχληση αυτή υποχωρεί.

β) Εξαγωγή Δοντιών

Στην περίπτωση της εξαγωγής δοντιών, αυτή πραγματοποιείται όταν τα εναπομείναντα φυσικά δόντια έχουν μεγάλη φθορά που δεν επιδιορθώνεται. Τότε κρίνεται απαραίτητο να γίνει εξαγωγή και τοποθέτηση εμφυτευμάτων, συνήθως με τη μέθοδο Al in 4 (link). Κατά τη διάρκεια της εξαγωγής, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία, ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο, όμως μετά την επέμβαση ενδέχεται να υπάρξει ήπιο πόνος, ο οποίος αντιμετωπίζεται και υποχωρεί με παυσίπονα.

γ) Οστικό Μόσχευμα

Η χειρουργική τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος γίνεται με τοπική αναισθησία και σε ορισμένες περιπτώσεις ο ασθενής εμφανίζει πρήξιμο της σιαγόνας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Γναθοχειρουργός συνήθως προτείνει στον ασθενή την κατανάλωση κάποιου συγκεκριμένου αντιφλεγμονώδους φαρμάκου ή παυσίπονο, προκειμένου να ελεγχθεί η δυσφορία αποτελεσματικά.

Μείωση του Πόνου: Τι Παίζει Ρόλο

Υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που οδηγούν σταδιακά στην μείωση του πόνου μετά από χειρουργική επέμβαση για οδοντικό εμφύτευμα. Η πρώτη παράμετρος και πιο σημαντική είναι η επιλογή του κατάλληλου Γναθοχειρουργού, ο οποίος θα έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και την ικανότητα να αντιμετωπίσει σωστά κάθε κατάσταση που μπορεί να προκύψει.

Ένας δεύτερος παράγοντας που συμβάλλει στη μείωση του πόνου είναι η διατροφή και η σωστή καθαριότητα και φροντίδα της στοματικής κοιλότητας. Αρχικά, ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει τα ζεστά και τα ροφήματα για καλαμάκι για μερικές μέρες, όπως και τα μπουκώματα με νερό και τα στοματικά διαλύματα. Επιπροσθέτως, είναι βασικό να μην μασάει κολλώδεις και σκληρές τροφές, αλλά να κάνει επιλογή μαλακών τροφών ή τροφών που έχουν αλεσθεί σε μπλέντερ για περίπου δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση. Ακόμη, ο ασθενής πρέπει να κάνει ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να λαμβάνει όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα προκειμένου να επουλωθεί σωστά και να μην σχηματίσει φλεγμονές.

Όσον αφορά τη στοματική υγιεινή, κρίνεται απαραίτητο ο ασθενείς να δημιουργεί συστηματικά το κατάλληλο πλήρως καθαρό περιβάλλον για τα ούλα και τα εμφυτεύματα, ώστε να γίνει σωστά η επαναφορά της στοματικής κοιλότητας στα φυσιολογικά επίπεδα. Ο συχνός καθαρισμός μετά από κάθε γεύμα, καθώς και η χρήση ενός μη αλκοολούχου στοματικού διαλύματος είναι απαραίτητα για την ολοκληρωτική απολύμανση του στόματος και συμβάλλουν σημαντικά στην αποφυγή φθορών των δοντιών και ασθενειών των ούλων, άρα και στη μείωση του πόνου.

Επίσης, ο ύπνος και γενικότερα η ξεκούραση μετά την επέμβαση παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της ανάρρωσης. Ο ασθενής είναι απαραίτητο να κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες μετά την χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι ο ύπνος συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην επούλωση. Ακόμη, ο ασθενής δεν πρέπει να λαμβάνει μέρος σε έντονες σωματικά δραστηριότητες τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση.

Επιπροσθέτως, ο ασθενής οφείλει να κόψει το κάπνισμα μετά την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων, καθώς το τσιγάρο επιβραδύνει σημαντικά την διαδικασία της επούλωσης και κάνει τη στοματική κοιλότητα ευάλωτη σε λοιμώξεις. Ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας της επούλωσης είναι το αλκοόλ, από το οποίο ο ασθενής πρέπει να απέχει τουλάχιστον τις πρώτες τρεις ημέρες.

Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό που συμβάλλει στην μείωση του πόνου η χρήση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο Γναθοχειρουργός συνταγογραφεί παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ή ενδεχομένως και αντιβίωση προκειμένου να μειωθεί ο πόνος και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Σε περίπτωση που λαμβάνετε κάποια επιπλέον αγωγή για άλλους ιατρικούς λόγους, τότε θα χρειαστεί να ενημερώσετε τον Γναθοχειρουργό σας.

Το πιο σημαντικό όλων είναι να έχετε άμεση επαφή και καλή επικοινωνία με τον Γναθοχειρουργό σας, ώστε να μπορεί να σας συμβουλεύει και να σας καθοδηγεί καθόλη τη διαδικασία της επέμβασης. Ενώ ο πόνος είναι κάτι φυσιολογικό στις χειρουργικές τοποθετήσεις οδοντικών εμφυτευμάτων, μπορεί να αποφευχθεί με τη σωστή διαχείριση και τις κατάλληλες κινήσεις. Στο ιατρείο μας υπάρχει πλήρως εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό, το οποίο μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά και τις δυσκολότερες περιπτώσεις.

VIDEO

Πόνος Στα Εμφυτεύματα Δοντιών

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή