Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Είδη & Τύποι Εμφυτευμάτων Δοντιών

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας και ο πλήρως καταρτισμένος και εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης σας εγγυώνται ένα άψογο και λειτουργικό τελικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μακροπρόθεσμη λύση με τον ασφαλέστερο τρόπο.

Είδη και τύποι εμφυτευμάτων ΔΟΝΤΙΩΝ 

Υπάρχουν πολλά Είδη και τύποι εμφυτευμάτων, τα οποία διαφέρουν αναλόγως το σχήμα τους, τον τρόπο που συνδέονται με την προσθετική εργασία και την μορφολογία της επιφάνειάς τους. Ο Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης θα προτείνει ποιος τύπος εμφυτεύματος δοντιών είναι ο καταλληλότερος για χρήση, αναλόγως τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς. Υπάρχουν πέντε βασικοί παράγοντες που διαφοροποιούν τα είδη των εμφυτευμάτων δοντιών, οι οποίοι αναφέρονται παρακάτω.

Είδη και τύποι εμφυτευμάτων Δοντιών

Παράμετρος 1: Η Μορφολογία Του Εμφυτεύματος

Τα κυλινρόμορφα εμφυτεύματα και τα ριζόμορφα εμφυτεύματα αποτελούν τις δύο βασικές σχεδιαστικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται περισσότερο τη σύγχρονη εποχή. Η επιφάνεια των εμφυτευμάτων έχει σπείρες και δεν είναι λεία, κάτι που επηρεάζει την οστεοενσωμάτωση. Ένας έμπειρος Γναθοχειρουργός, όπως ο Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης, επιλέγει διαφορετικά εμφυτεύματα αναλόγως με την περιοχή του στόματος, ενώ ο σκοπός είναι η άριστη εφαρμογή και λειτουργικότητα.

Παράμετρος 2: Το Υλικό Του Εμφυτεύματος Δοντιών

Το υλικό που επιλέγεται για την κατασκευή των εμφυτευμάτων δοντιών είναι το τιτάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται είτε στην καθαρή του μορφή είτε ως κράμα. Έχει άριστη συμβατότητα με το οστό των γνάθων και αυξάνει την λειτουργικότητα στο μέγιστο. Η επιφάνεια του εμφυτεύματος καλύπτεται από ένα στρώμα οξειδίων που εμποδίζει τα σωματικά υγρά να περάσουν μέσα στο οδοντικό εμφύτευμα. Αυτό το κάνει ανθετικό, καθώς δεν επηρεάζεται από τους ιστούς που το περιβάλλουν και συμβάλλει στο να πραγματοποιηθεί μια μόνιμη εργασία με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Είδη και τύποι εμφυτευμάτων

Παράμετρος 3: Η Σύνδεση του Οδοντικού Εμφυτεύματος με την Προσθετική Εργασία

Προκειμένου να επιτευχθεί η απόλυτη ακρίβεια και η μέγιστη αντοχή, απαιτείται η άψογη σύνδεση μεταξύ των προσθετικών εξαρτημάτων και του οδοντικού εμφυτεύματος. Συγκεκριμένα, η άρτια σύνδεση μεταξύ των δύο απαιτεί ακρίβεια εκατομμυριοστού του μέτρου προκειμένου να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που θα μιμείται πλήρως τη φυσική οδοντοστοιχία. Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει εξαρτήματα της βιομηχανικής παραγωγής υψηλών απαιτήσεων, καθώς κάποιο σπασμένο τμήμα οδοντικού εμφυτεύματος και προσθετικού εξαρτήματος αποτελούν απαιτητικές συνθήκες στην όλη διαδικασία. Η σύνδεση του οδοντικού εμφυτεύματος με την προσθετική εργασία παίζει τεράστιο ρόλο στην άρτια ολοκλήρωση της χειρουργικής τοποθέτησης.

Παράμετρος 4: Η Επιφάνεια Οδοντικών Εμφυτευμάτων

Στις μέρες μας, εκτός από μηχανική επεξεργασία στην επιφάνεια εμφυτευμάτων γίνεται και ειδική επεξεργασία, με σκοπό την αύξηση της επιφάνειας επαφής με το οστό. Η επεξεργασία της επιφάνειας εμφυτευμάτων μπορεί να γίνει μόνο με απολύτως εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό σε συνδυασμό με τις κατάλληλες “χειρουργικές” συνθήκες παραγωγής, ενώ το αποτέλεσμα αυξάνει σε τεράστιο βαθμό την επιφάνεια του εμφυτεύματος δοντιού που έρχεται σε επαφή με το οστό των γνάθων. Σκοπός είναι πάντα η καθαρότερη δυνατή επιφάνεια και η άψογη εφαρμογή του εμφυτεύματος, ώστε να υπάρχει μακροχρόνιο και πλήρως λειτουργικό αποτέλεσμα.

Παράμετρος 5: Το Μέγεθος Του Εμφυτεύματος

Πλέον, οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν όλους τους τύπους εμφυτεύματος προκειμένου να υπάρχει προσαρμοσμένη και εξατομικευμένη εφαρμογή, καθώς και ποικιλία στην μορφολογία και το μέγεθος. Το μήκος και η διάμετρος του εμφυτεύματος ποικίλει αναλόγως με την την ανατομία της περιοχής, ενώ σκοπός είναι να καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις και η ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς.

VIDEO

Είδη και τύποι εμφυτευμάτων

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,9 /10

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή