ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ – ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΟΔΟΝΤΙΚΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ
Είναι ωφέλιμο να γνωρίζουμε ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τα οδοντικά εμφυτεύματα πετυχαίνουν και διαρκούν εφόρου ζωής. Για την ακρίβεια, λιγότερο από 5% των οδοντικών εμφυτευμάτων αποτυγχάνουν, κάτι που σημαίνει φυσικά ότι περισσότερο από το 95% των εμφυτευμάτων τοποθετούνται με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια και προσφέρουν οριστικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε επίσης ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, η εφαρμογή οδοντικών εμφυτευμάτων έχει ορισμένες επιπλοκές και παρενέργειες, τις οποίες φυσικά θα πρέπει να λάβει υπόψη του ο ασθενής προτού προβεί σε μια χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών.
Το βασικό σημείο εδώ είναι να θυμόμαστε ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη και την απόλυτη ασφάλεια της επέμβασης παίζουν τόσο η εμπειρία του Γναθοχειρουργού, όσο και η πλήρης κατάρτιση της ιατρικής του ομάδας. Ο Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης, με εμπειρία και απόλυτη επιτυχία σε πάνω από 40.000 ασθενείς και με πάνω από 16.000 ώρες χειρουργείου, εγγυάται άμεσα και οριστικά αποτελέσματα που θα σας συνοδεύουν μια ζωή, βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα της καθημερινότητάς σας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι, μέσω του υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού και των εξελιγμένων και προσαρμοσμένων στις ανάγκες του ασθενούς τεχνικών να εξασφαλίσουμε ένα περιβάλλον που εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη.
Αιτίες που Οδηγούν σε Παρενέργειες – Επιπλοκές Εμφυτευμάτων Δοντιών
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχημένη χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Αρχικά, ο ασθενής πρέπει να λάβει υπόψη του ότι χρειάζεται να είναι πολύ προσεκτικός με τα οδοντικά εμφυτεύματά του και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Γναθοχειρουργού, καθώς ένα μερίδιο ευθύνης για τυχόν παρενέργειες και επιπλοκές ανήκει στον ασθενή. Φυσικά, η σωστή επιλογή οδοντίατρου ή Γναθοχειρουργού παίζει τεράστιο ρόλο, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιπλοκές και οι παρενέργειες παρουσιάζονται λόγω λαθών στον σχεδιασμό της θεραπείας από εκείνον.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το ρίσκο στη χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι χαμηλό. Ωστόσο, επειδή τα εμφυτεύματα δεν εμφανίζουν πόνο, σε πολλές περιπτώσεις, όπως και στην περίπτωση των φυσικών δοντιών, ενδέχεται να υπάρχουν επιπλοκές και παρενέργειες και ο ασθενής να μην τις αντιληφθεί. Γι’ αυτό κρίνεται αναγκαίος ο τακτικός έλεγχος από τον Γναθοχειρουργό ή τον οδοντίατρο, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι όλα βαίνουν καλώς.
Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που οδηγούν σε επιπλοκές και παρενέργειες στις επεμβάσεις εμφυτευμάτων;
1. Επιλογή Γναθοχειρουργού
Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στη διασφάλιση μιας επιτυχημένης χειρουργικής τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος είναι, φυσικά, η επιλογή του κατάλληλου Γναθοχειρουργού. Αρχικά, θα πρέπει να επισημανθεί και να τονιστεί ιδιαίτερα ότι η ειδικότητα του Γναθοχειρουργού είναι πιο εξειδικευμένη από εκείνη του οδοντιάτρου. Ο Γναθοχειρουργός είναι ένας οδοντίατρος ο οποίος έχει κάνει επιπλέον συγκεκριμένη εξειδίκευση πάνω στη Γναθοχειρουργική. Αυτό τον καθιστά ενδεχομένως καταλληλότερο για πολύπλοκες και εξειδικευμένες επεμβάσεις, όπως και υπεύθυνο για χειρουργικές επεμβατικές θεραπείες που μόνο ένας Γναθοχειρουργός μπορεί να πραγματοποιήσει.
Επιπροσθέτως, είτε επιλέξετε τελικά κάποιον έμπειρο οδοντίατρο είτε κάποιον άρτια καταρτισμένο Γναθοχειρουργό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τόσο τα χρόνια εμπειρίας του όσο και τα στατιστικά επιτυχίας του. Η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία της χειρουργικής τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος, καθώς ο λεπτομερής σχεδιασμός της θεραπευτικής διαδικασίας και η περαιτέρω ανάλυση όλων των ενδεχόμενων παίζει τον βασικότερο ίσως ρόλο στην εξέλιξη της επέμβασης. Ακόμη, ο Γναθοχειρουργός πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί πολύπλοκες τεχνικές προκειμένου να δημιουργήσει ένα άριστο αποτέλεσμα. Το κύριο και βασικότερο είναι πάντα η εμπειρία του Γναθοχειρουργού ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δύσκολα περιστατικά, καθώς είναι επίσης πολύ σημαντικό να προβεί σε μια προσαρμοσμένη και εξατομικευμένη θεραπεία αναλόγως τις ανάγκες του ασθενούς.
2. Κάπνισμα
Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα επηρεάζει τη στοματική κοιλότητα αρνητικά, καθώς ο καπνός εισέρχεται από αυτήν. Πιο συγκεκριμένα, το κάπνισμα προκαλεί επιβράδυνση στη διαδικασία επούλωσης μετά τη χειρουργική τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος, καθώς περιορίζει σημαντικά τη ροή του αίματος στα ούλα. Αυτό ενδέχεται, φυσικά, να οδηγήσει σε αποτυχία του οδοντικού εμφυτεύματος, ενώ υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας εμφυτευμάτων δοντιών.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος ασθενής που είναι καπνιστής απαγορεύεται να προβεί σε χειρουργική τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος, αλλά αντιθέτως, ότι το καλύτερο είναι να σταματήσετε το κάπνισμα μια εβδομάδα πριν τη διαδικασία της επεμβατικής θεραπείας. Αντίστοιχα, το καλύτερο είναι να μην καπνίζετε τουλάχιστον για τους δύο πρώτους μήνες μετά τη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτεύματος, καθώς αυτές οι δύο τακτικές θα αυξήσουν αισθητά τις πιθανότητες να έχετε μια επιτυχημένη θεραπεία με εμφυτεύματα δοντιών.
3. Στοματικη Υγιεινή και το κατά πόσο Ακολουθεί ο Ασθενής τις Οδηγίες του Ιατρού του
Η διαρκής φροντίδα και καθαριότητα των δοντιών είναι πάντα σημαντικά, ιδιαίτερα μετά από τη χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Όσο πιο προσεκτικός είναι ο ασθενής με τα νέα του δόντια, τόσο μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά επιτυχίας. Ο σωστός καθαρισμός και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο ή τον Γναθοχειρουργό παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου και επιτυχημένου αποτελέσματος.
Επιπροσθέτως, προκειμένου να πετύχει η επέμβαση και το αποτέλεσμα να είναι μακροπρόθεσμο, είναι απαραίτητο ο ασθενής να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Γναθοχειρουργού του. Όπως είναι λογικό, η καθημερινές συνήθειες και δραστηριότητες του ασθενούς επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ακολουθείτε τους διατροφικούς περιορισμούς όταν αυτοί υπάρχουν, να φροντίζετε με τον κατάλληλο τρόπο το στόμα σας, να κόψετε για ένα διάστημα το κάπνισμα και να παίρνετε το απαραίτητο φάρμακο, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού σας.
4. Ασθένειες που Εμφανίζονται στα Ούλα και Ανεπαρκές Οστό της Γνάθου
Πριν ο Γναθοχειρουργός προβεί στην χειρουργική επέμβαση, πάντα αξιολογεί τη συνολική υγεία των ούλων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια ασθένεια, όπως η περιοδοντίτιδα ή η ουλίτιδα. Σε περίπτωση που ο ασθενής εμφανίζει κάποια νόσο των ούλων, τότε θα πρέπει πρώτα να θεραπευτεί πλήρως το πρόβλημα κι έπειτα να ακολουθήσει η τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων, καθώς οι ασθένειες των ούλων ενδέχεται να βλάψουν το οστό της γνάθου ή τα ούλα, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν επιπλοκές στην χειρουργική επέμβαση.
Μια άλλη αιτία που οδηγεί σε επιπλοκές ή σε αποτυχία της επέμβασης οδοντικών εμφυτευμάτων είναι η μη ύπαρξη επαρκούς οστού προκειμένου να στηριχθεί ικανοποιητικά το εμφύτευμα. Το οστό της γνάθου πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις ώστε να τοποθετηθεί επιτυχώς το εμφύτευμα από τον Γναθοχειρουργό. Ο πιο συνηθισμένος λόγος που το οστό δεν έχει τις κατάλληλες διαστάσεις που είναι η προϋπόθεση για την υποστήριξη του εμφυτεύματος είναι η μεσολάβηση μεγάλου χρονικού διαστήματος από τη στιγμή της απώλειας του φυσικού δοντιού μέχρι τη στιγμή της θεραπευτικής διαδικασίας. Αυτό συμβαίνει γιατί η γνάθος ατροφεί όταν δεν υπάρχουν καθόλου ρίζες του φυσικού δοντιού.
Σε περίπτωση απώλειας του οστού, είναι πολύ πιο δύσκολο το να πραγματοποιηθεί μια επιτυχημένη τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος, ενώ συγχρόνως παίζει τεράστιο ρόλο και η εμπειρία του Γναθοχειρουργού. Εάν το οστό έχει ατροφήσει, τότε πρέπει να ακολουθήσει η εφαρμογή ειδικών τεχνικών ανάπλαση, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από ένα πολύ έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Σε περίπτωση που η οδοντιατρική ομάδα έχει μικρή εμπειρία και δεν γίνουν οι προαπαιτούμενες ενέργειες, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το οδοντικό εμφύτευμα να τοποθετηθεί σε λανθασμένη θέση και η επέμβαση να αποτύχει.
5. Διάφορες Ιατρικές Παθήσεις
Υπάρχουν ορισμένες παθήσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε επιπλοκές ή σε παρενέργειες ή ακόμα και σε αποτυχία της χειρουργικής επέμβασης για εμφυτεύματα δοντιών. Η ασθένειες των ούλων, ο διαβήτης, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η προχωρημενη οστεοπόρωση και κάποια αυτοάνοση ασθένεια είναι μερικές από αυτές, καθώς λειτουργούν ανασταλτικά στην επούλωση του σώματος και την οστεοενσωμάτωση. Ακόμη, εάν κάποιος ασθενής έχει αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ή έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπεία σε μικρό χρονικό διάστημα από την επέμβαση, τότε και πάλι ενδέχεται να υπάρχει επιβράδυνση στη επούλωση της στοματικής κοιλότητας, όπως επίσης αυτό μπορεί να συμβεί και σε καπνιστές, ασθενείς που καταναλώνουν αλκοόλ, ή που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για άλλες ασθένειες.
Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η πλήρης ενημέρωση του Γναθοχειρουργού πριν την πραγματοποίηση της επέμβασης τόσο για το ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό σας, όσο και για φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνετε.
Απώλεια Οστού: Χρήση Διφωσφονικών Φαρμάκων και Επιπλοκές
Τα διφωσφονικά φάρμακα, όπως είναι τα Actonel, Bonefos, Reclast και Fosamax, λαμβάνονται είτε για τη δημιουργία οστού είτε για την οστεοπόρωση και χρησιμοποιούνται προκειμένου να μειώσουν τα οστικά συμβάματα σε ασθενείς που παρουσιάζουν είτε οστική νόσο, είτε οστεοπόρωση, είτε λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πλέον, υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι, συγκεκριμένα το Fosamax, αποτελεί κίνδυνο για την ανάπτυξη μιας σοβαρής οστικής ασθένειας που ονομάζεται οστεονέκρωση της γνάθου. Η οστεονέκρωση της γνάθου είναι μια σπάνι μεν ασθένεια αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε μια αρκετά σοβαρή επιπλοκή της φαρμακευτικής θεραπείας με διφωσφονικά ή και δενοσουμάμπη. Ο έμπειρος Γναθοχειρουργός οφείλει να είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να διαγνώσει τα συμπτώματα αλλά και να μπορεί να αντιμετωπίσει με τον κατάλληλο τρόπο. Γι’ αυτό, σε περίπτωση που κάποιος ασθενής λαμβάνει τέτοιου είδους φαρμακευτική αγωγή, οφείλει να ενημερώσει αμέσως τον οδοντίατρο ή τον Γναθοχειρουργό, προκειμένου εκείνος να αξιολογήσει εάν και με ποιο τρόπο μπορεί να πραγματοποιηθεί η χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων.
Χειρουργική Επέμβαση και Επιπλοκές που Ενδέχεται να Υπάρξουν
Οι επιπλοκές μετά τη χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μεν σπάνιες, ωστόσο δεν είναι απίθανο να υπάρξουν. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν επιπλοκές στο πρώτο διάστημα των τριών ή τεσσάρων μηνών από τη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτεύματος, ή και μετά από πολλά χρόνια.
Αρχικά, το πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιο ποσοστό πόνου και δυσφορίας μετά την επέμβαση, κάτι για το οποίο ο ασθενής συνήθως λαμβάνει παυσίπονα. Επιπλέον, είναι εξίσου πιθανό να υπάρχει πρήξιμο στη στοματική κοιλότητα και ιδιαίτερα στο σημείο που τοποθετήθηκαν τα εμφυτεύματα δοντιών.
Ωστόσο, μια πιο σοβαρή επιπλοκή είναι η κινητικότητα του εμφυτεύματος, δηλαδή το να μην είναι σταθερό το οδοντικό εμφύτευμα. Αυτό ενδέχεται να συμβεί μετά από επέμβαση για άμεση αποκατάσταση δοντιών και δυσκολεύει τη διαδικασία οστεοενσωμάτωσης, καθώς το οδοντικό εμφύτευμα πρέπει να είναι σταθερό τουλάχιστον για μερικές εβδομάδες. Οποιοσδήποτε λανθασμένος χειρισμός που σχετίζεται με το οδοντικό εμφύτευμα και εμποδίζει την ολοκλήρωση της διαδικασίας οστεοενσωμάτωσης έχει ως αποτέλεσμα την κινητικότητα του εμφυτεύματος και επομένως, ένα οδοντικό εμφύτευμα που δεν είναι σταθερό.
Μια πολύ σοβαρή επιπλοκή είναι η λοίμωξη στο σημείο που έχει τοποθετηθεί το εμφύτευμα ή η κακή επούλωσή του. Και στις δύο περιπτώσεις, εάν αυτές οι επιπλοκές γίνουν αντιληπτές νωρίς, τότε μπορούν να αντιμετωπιστούν ώστε να συνεχιστούν κανονικά τα υπόλοιπα στάδια. Όσον αφορά τη λοίμωξη, αυτή μπορεί να εμφανιστεί είτε κατά τη διάρκεια της επεμβατικής θεραπείας είτε μετά από αυτήν.
Η λοίμωξη και η κακή επούλωση είναι επιπλοκές που εμφανίζονται συνήθως λόγω του ότι το στόμα έχει πολλά βακτήρια, κάτι που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην μη τήρηση των οδηγιών του οδοντίατρου μετά τη χειρουργική επέμβαση. Σε κάθε περίπτωση, εάν τα συμπτώματα του πρηξίματος, του πόνου και της δυσφορίας επιμένουν μετά τις 4 ημέρες, ο ασθενής θα πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσει με τον Γναθοχειρουργό που τον έχει αναλάβει.
Λιγότερες είναι οι περιπτώσεις όπου εμφανίζονται οι επιπλοκές χρόνια μετά από τη χειρουργική τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος. Συνήθως αυτές είναι είτε βλάβη στον ιστό, είτε βλάβη στο νεύρο και οφείλονται σε λανθασμένη τοποθέτηση από τον Γναθοχειρουργό. Μερικά από τα σημάδια που προειδοποιούν για τέτοιου είδους βλάβες είναι το μούδιασμα ή το μυρμήγκιασμα στα χείλη, τα ούλα, τη γλώσσα ή το πρόσωπο.
Συνολικά, η απόρριψη ενός ξένου σώματος από τον οργανισμό είναι μια σπάνια περίπτωση που ελάχιστοι ασθενείς αντιμετωπίζουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία με οδοντικό εμφύτευμα είναι επιτυχημένη, ιδιαίτερα εφόσον χρησιμοποιούνται εμφυτεύματα τιτανίου που είναι αποδεδειγμένα βιοσυμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό. Και πάλι, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαίο να απευθύνεστε στον Γναθοχειρουργό σας εάν νιώσετε οτιδήποτε από τα παρακάτω, καθώς αποτελούν σημάδια μόλυνσης του οδοντικού εμφυτεύματος:
1. Επίμονος πυρετός
2. Χαλάρωση ή κινητικότητα της προσθετικής εργασίας
3. Φλεγμονή ούλων
4. Υποχώρηση των ούλων
5. Κινητικότητα εμφυτεύματος
6. Επίμονος πόνος ή δυσφορία
7. Αυξημένο πρήξιμο
8. Δυσκολία στην μάσηση
9. Κακή γεύση και κακοσμία
10. Πύο ή αιμορραγία των ούλων
Το σημαντικότερο όλων παραμένει η επιλογή του κατάλληλου Γναθοχειρουργού που θα σας καθοδηγήσει σωστά και θα μπορέσει να αντιμετωπίσει επιτυχώς τυχόν παρενέργειες ή επιπλοκές μετά από τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Απευθυνθείτε στο ιατρείο μας και κλείστε ένα ραντεβού με τον Γναθοχειρουργό Κωνσταντίνο Ψωμαδέρη, προκειμένου να προβείτε σε μια ασφαλή επεμβατική διαδικασία και να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες και εργασίες.
VIDEO
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
Ένας αξιόλογος ιατρός κ πάνω απ'όλα άνθρωπος με το χαμόγελο στα χείλη. Στη διάθεση σου, να σου εξήγησει με κάθε λεπτομέρεια.Τον συστήνω με κλειστά μάτια!!!
10 /10
Εξαιρετική συμπεριφορά. Πολύ σύγχρονο ιατρείο με πλήρη εξοπλισμό.
10 /10
ΜΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
10 /10
θεωρω οτι ειναι απο τους πλεον αξιολογους στο ειδος του,σχολαστικος,τυπικος σε γενικες γραμμες αψογος σε ολα του.μπραβο,συνεχιστε ετσι
10 /10
Ανθρώπινος, ασχολήθηκε μαζί μου, καταρτισμένος
9,2 /10
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικοινωνήστε με τον γιατρό
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτή την Υπηρεσια;
Συμπληρώστε τη Φορμα Επικοινωνίας με τα στοιχεία σας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
Καλέστε Τώρα:
214 4088 010
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ο στόχος του ιατρού είναι η καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής του ασθενή και η επιστροφή του στις καθημερινές δραστηριότητες.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να βάζεις υψηλά στάνταρ στην εργασία σου και καμία υποχώρηση στην ποιότητα αυτής δεν είναι αποδεκτή.
O Γιατρός δέχεται κατόπιν ραντεβού στα Ιατρεία του στο Περιστέρι και στο Μαρούσι καθώς και στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
e-mail: info@psomaderis.gr
Ώρες Λειτουργίας:
09:00 -21:00 Δευτέρα – Παρασκευή
Έκτακτα Περιστατικα:
6932241141
ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ:
Κνωσού 4 & Βασιλέως Αλεξάνδρου 98
Περιστέρι, 12131( Στάση Μετρό Περιστέρι)
Τηλέφωνο : 214 4088010
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:
Χατζηαντωνίου 11, Μαρούσι 151 24
Τηλέφωνο : 214 4088010
Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center:
Λεωφ. Μεσογείων 107
Αθήνα 11526
© 2023 All rights reserved
Web Design by WebOptimy