Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Εμφυτεύματα κωνικής σύνδεσης

Εμφυτεύματα κωνικής σύνδεσης – Το μέλλον των προσθετικών αποκαταστάσεων

Τα Εμφυτεύματα κωνικής σύνδεσης ενδείκνυνται για χρήση σε περιπτώσεις μερικής ή ολικής νωδότητας άνω και κάτω γνάθου, για την υποστήριξη αποκατάστασης με μεμονωμένες μονάδες, πολλαπλές μονάδες και οδοντοστοιχία. Τα Εμφυτεύματα κωνικής σύνδεσης προορίζονται για χρήση για άμεση φόρτιση μόνο εφόσον υπάρχουν ενδείξεις πρωτογενούς σταθερότητας και κατάλληλης φόρτισης κατά τη σύγκλειση.

Εμφυτεύματα κωνικής σύνδεσης – Πως λειτουργούν

Στην κωνική σύνδεση δημιουργείται μια επαφή τύπου κλειδώματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρέχεται ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλισης για να αποφευχθεί η χαλάρωση του κολοβώματος, των μικροκινήσεων και άλλων προβλημάτων στη σύνδεση εμφυτεύματος-κολοβώματος.

Σύγκριση εμφυτευμάτων κωνικής σύνδεσης με άλλα εμφυτεύματα

  • Έρευνες (ALMEIDA&COELHO) έδειξαν ότι τα Εμφυτεύματα κωνικής σύνδεσης παρέχουν αξιοπιστία 99% σε σχέση με άλλα όπως εσωτερικού εξάγωνου (96%) και εξωτερικού εξάγωνου (31%)
  • Έχει βρεθεί ότι στη σύνδεση κολοβώματος-εμφυτεύματος πάντα υπάρχει ένα μικρό διάστημα μεταξύ των 2 τμημάτων. Η κωνική σφηνοειδής σύνδεση έχει αποδειχθεί ότι αφήνει ένα κενό που είναι της τάξης των 1mm, πάρα πολύ μικρή σε σχέση με άλλα συστήματα.
  • Αιτία αποτυχίας προσθετικής αποκατάστασης επι εμφυτεύματος σε μεμονωμένα δόντια είναι και η χαλάρωση της βίδας. Η κωνική σύνδεση απορροφά κραδασμούς και στρες αποτρέποντας αυτή τη χαλάρωση.

Πόσο δημοφιλείς είναι λοιπόν οι κωνικές συνδέσεις;

Καθώς οι κλινικές έρευνες αυξάνονται και η τεχνολογία των εμφυτευμάτων βελτιώνεται, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τις κωνικές συνδέσεις. Σε μια πρόσφατη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η ανάγκη για Εμφυτεύματα κωνικής σύνδεσης είχε αυξηθεί κατά 286% μεταξύ 2011 και 2015.

Υποστηρίζεται ότι οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή την τάση είναι η αυξημένη γνώση σχετικά με το πώς οι κωνικές συνδέσεις μπορούν να βοηθήσουν στην επιτυχία του εμφυτεύματος, αλλά επιπλέον, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι κωνικές προσθετικές συνδέσεις με δυνατότητα εναλλαγής πλατφόρμας, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην οστεοενσωμάτωση, στην αποτροπή της οστικής απώλειας και την επίτευξη μεγαλύτερης σταθερότητας του εμφυτεύματος.

Κωνικά εμφυτεύματα – Πλεονεκτήματα

  • H μετατόπιση πλατφόρμας δίνει τη δυνατότητα για υψηλή αισθητική μέσω της «διαχείρισης των μαλακών ιστών». Μειώνει τις τάσεις που μεταφέρονται στο οστούν μέσω του κολοβώματος και αποτρέπει την οστική απώλεια που προκαλείται από την υψηλή μηχανική καταπόνηση.
  • Κυλινδρικό σχήμα εμφυτεύματος που ευνοεί την οστεοενσωμάτωση, καθώς αυξάνει την επιφάνεια επαφής μεταξύ εμφυτεύματος και οστού.
  • Μικροσπείρωμα στον αυχένα. Για την ομαλή κατανομή των τάσεων στο τμήμα του φλοιώδους οστού. Ελαχιστοποιεί την οστική απορρόφηση.
  • Δυναμικό, αυτοκοχλιούμενο άκρο για τοποθέτηση με δυνατότητα διόρθωσης του βάθους εμφύτευσης και επίτευξη υψηλής αρχικής σταθερότητας.

 

Ο εξ’ αρχής σωστός σχεδιασμός της θεραπείας και η καλή συντήρηση των εμφυτευμάτων δημιουργούν τις προϋποθέσεις αυτά να διατηρηθούν εφ’ όρου ζωής. Το Ιατρείο Μας στελεχώνεται από ένα άρτια εκπαιδευμένο Ιατρικό Προσωπικό, διαθέτουμε ιατρική τεχνολογία τελευταίας γενιάς και τις πλέον καινοτόμες Ιατρικές Τεχνικές ώστε να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη θεραπεία, μια λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση και τελικά την ικανοποίηση των ασθενών μας.