Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Το στόμα, ένας αδιάψευστος καθρέφτης υγείας

Το στόμα, ένας αδιάψευστος καθρέφτης υγείας

Το στόμα, παρά το μικρό μέγεθος που καταλαμβάνει στο σώμα μας αποτελεί έναν αδιάψευστο καθρέφτη εκατοντάδων συστηματικών και γενικευμένων νοσημάτων. Πολλές φορές, μάλιστα, η πρώτη εκδήλωση ενός γενικευμένου νοσήματος έχει ως πρώτο και μοναδικό σύμπτωμα μια βλάβη του στόματος.

 

Το Στόμα ως μάρτυρας δερματικών νοσημάτων

Σχεδόν όλα τα δερματικά νοσήματα προσβάλλουν και τον βλεννογόνο. Η προσβολή του στόματος είναι δυνατόν να παρουσιάζεται ταυτόχρονα ή μεταγενέστερα από αυτή του δέρματος σε νοσήματα όπως είναι η πέμφιγα, ο ομαλός λειχήνας ή και η ψωρίαση. Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν κατά καιρούς άφθες στο στόμα τους, διαφορετικού μεγέθους αλλά πάντα ιδιαίτερα επίπονες. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός, χωρίς ιδιαίτερες προεκτάσεις.

 

Το στόμα ως μάρτυρας νοσημάτων του λεπτού εντέρου

Υπάρχουν νοσήματα του γαστρεντερικού συστήματος, όπως είναι η νόσος του Chrohn που συνδέονται με την συχνή εμφάνιση των αφθών στο στόμα. Οι βλάβες είναι στρογγυλές ή ωοειδείς, ιδιαίτερα επώδυνες ελκώσεις που εντοπίζονται στα χείλη, στο έδαφος του στόματος, τις παρειές, ενώ δεν αναπτύσσονται στα ούλα.

 

Το στόμα ως μάρτυρας νοσημάτων της καρδιάς

Είναι γνωστό ότι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική αποκατάσταση των βαλβίδων της καρδιάς ή σε αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αγγείων έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν ενδοκαρδίτιδα, σε περιπτώσεις πολύ κακής στοματικής υγιεινής ή βαρείας περιοδοντίτιδας. Επιπροσθέτως, πρόσφατα αποδείχθηκε ότι ασθενείς με προχωρημένη και μη θεραπευμένη περιοδοντίτιδα έχουν τέσσερις ως επτά φορές περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό να παρουσιάσουν αθηρωματικές πλάκες στα στεφανιαία αγγεία της καρδιάς.

 

Το στόμα ως μάρτυρας ψυχικών νόσων

Τέλος ο διάχυτος μη ειδικός πόνος στο στόμα (στοματοδυνία), στην γλώσσα (γλωσσοδυνία) ή το γενικευμένο αίσθημα καύσου (καυσαλγία) συνδέονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό με νοσήματα της ψυχικής σφαίρας όπως η κατάθλιψη. Συμπερασματικά, το στόμα μας αποτελεί έναν πολύ αξιόπιστο μάρτυρα της γενικής υγείας του

 

Σκοπός του ιατρείου

Η λειτουργική αποκατάσταση του προσώπου και των γνάθων μετά την αφαίρεση του κακοήθους όγκου, ακόμα και των πλέον δύσκολων περιστατικών, είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία του ασθενούς και η πολύχρονη εμπειρία του Κου. Ψωμαδέρη Κωνσταντίνου αποτελεί εγγύηση για το καλύτερο, βέλτιστο αποτέλεσμα ακόμα και σε περιστατικά που πολλοί γιατροί αποφεύγουν να αναλάβουν να φέρουν εις πέρας.