Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Εμφυτεύματα Δοντιών

Εμφυτεύματα Δοντιών – Η λύση στην απώλεια δοντιών

Εκτός από ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα και αυτοπεποίθηση, μια υγιής οδοντοστοιχία εξασφαλίζει και καλή συνολική υγεία. Τα εμφυτεύματα δοντιών έχουν προσφέρει μια σημαντική λύση στην οδοντική απώλεια τα τελευταία χρόνια, με απολύτως φυσικό αποτέλεσμα.

«Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μία τεχνητή ρίζα από κράμα τιτανίου ή οποία αντικαθιστά τη φυσιολογική ρίζα του δοντιού και πάνω σε αυτή τοποθετείτε ένα δόντι ούτως ώστε να προσομοιάζει τη φυσική κατάσταση του στόματος» εξηγεί ο Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης Στοματικός & Γναθοπροσωπικός Χειρουργός.

Γιατί να επιλέξω την τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος;

Το τιτάνιο είναι ένα υλικό απόλυτα συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό, με χρήση δεκαετιών στην ορθοπεδική αλλά και σε άλλες ειδικότητες της ιατρικής. Τα εμφυτεύματα δοντιών τοποθετούνται για να αναπληρώσουν τα κενά στο στόμα και αποτελούν σημείο στήριξης σε άλλες οδοντοτεχνικές διαδικασίες όπως γέφυρα. Είναι μια επιλογή με λειτουργικό και αισθητικό χαρακτήρα χαρίζοντας ένα ολοκληρωμένο χαμόγελο με αυτοπεποίθηση. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα εμφυτεύματα δεν περιορίζουν τα διπλανά δόντια μιας και δεν χρησιμοποιούνται για τη στήριξη τους.

Πως τοποθετούνται;

Η τοποθέτηση πραγματοποιείται στο οδοντιατρείο, χρησιμοποιώντας τοπική αναισθησία, παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται για όλες τις οδοντιατρικές εργασίες. Το οδοντικό εμφύτευμα τοποθετείται σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο οστό του ασθενούς. Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, παρέχονται οι απαραίτητες μετεγχειρητικές οδηγίες για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή επούλωση.

«Είναι όλοι οι ασθενείς υποψήφιοι για Οδοντικά Εμφυτεύματα; Ναι….»

«…γενικά δεν υπάρχουν περιορισμοί εκτός από μερικές περιπτώσεις ασθενειών και το έντονο κάπνισμα. Αν υπάρξει περίπτωση όπου δεν υπάρχει αρκετό κόκκαλο για να βάλουμε άμεσα το εμφύτευμα τότε διενεργούμε κάποιες αναπλαστικές τεχνικές κατά τις οποίες δημιουργούμε το κόκκαλο και στη συνέχεια τοποθετούμε το εμφύτευμα.» τονίζει ο κ.Ψωμαδέρης. Το τελικό αποτέλεσμα μέσω της σωστής συνεργασίας οδοντιάτρου και ασθενή οδηγεί στο επιθυμητό στόχο, δίνοντας άμεση και οριστική λύση στην απώλεια των φυσικών δοντιών με Οδοντικά Εμφυτεύματα.