Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Εμφυτεύματα Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Οδοντικά εμφυτεύματα- Το χαμόγελο της υγείας

Η επιστήμη και η τεχνολογία των οδοντικών οστεοενσωματούμενων εμφυτευμάτων δίνουν ανώδυνες και μόνιμες λύσεις, ακόμη και στις πιο ακραίες περιπτώσεις.

 

Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα;

«Το οδοντικό εμφύτευμα είναι η μεταλλική απομίμηση της ρίζας ενός δοντιού που έχει χαθεί ή πρέπει να αφαιρεθεί. Στο αυχενικό του άκρο έχει ειδικά διαμορφωμένη υποδοχή στην οποία προσαρμόζεται το κατάλληλο εξάρτημα-στήριγμα επάνω στο οποίο θα συγκολληθεί ή θα κοχλιωθεί το τελικό τεχνητό δόντι σε μονήρη μορφή (στεφάνη) ή σε μορφή πολλαπλών συνδεδεμένων δοντιών (γέφυρα)».

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός εμφυτεύματος σε σχέση με μια γέφυρα;

«Το εμφύτευμα δίνει τη δυνατότητα στον γιατρό να αποκαταστήσει τη λειτουργία και την αισθητική σε περιοχή που χάθηκε ένα φυσικό δόντι, χωρίς να χρειαστεί να θίξει την ακεραιότητα και τη ζωτικότητα παρακείμενων υγιών δοντιών, προκειμένου να χρησιμεύσουν ως στηρίγματα σε μια γέφυρα η οποία θα καλύψει το κενό του δοντιού που χάθηκε. Είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Αποκαθιστώντας την απώλεια ενός φυσικού δοντιού με μια συμβατική γέφυρα, επιβαρύνεται συνήθως η πρόγνωση των παρακείμενων στηριγμάτων που κάποια στιγμή μπορεί να χαθούν μεγαλώνοντας τη βλάβη στην περιοχή, όπου και πάλι θα καταφύγουμε σε περισ- σότερα εμφυτεύματα ώστε να επιτύχουμε οριστική αποκατάσταση».

 

Είναι επίπονη η διαδικασία της τοποθέτησης;

«Η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων είναι πολύ απλή και ανώδυνη και πραγματοποιείται σχεδόν πάντα με τη χρήση τοπικής αναισθησίας.
Πολλοί ασθενείς εκπλήσσονται με τον σύντομο χρόνο τοποθέτησης και την απλότητα της διαδικασίας. Εν τούτοις, σε περιπτώσεις εξαιρετικά φοβικών ασθενών, η επέμβαση μπορεί να γίνει υπό ενδοφλέβια καταστολή, σε νοσοκομειακό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια».

 

Πόσο χρόνο απαιτεί η πλήρης αποκατάσταση μέσω εμφυτευμάτων;

«Τα εμφυτεύματα τρίτης γενιάς, κράματος τιτανίου Νο 5, που χρησιμοποιούνται σήμερα, επιτρέπουν την άμεση προσθετική αποκατάσταση εντός μίας ημέρας (teeth in 24hours), με εντυπωσιακά αποτελέσματα».

 

Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων;

Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι δεν μπορούν να δεχθούν τα εμφυτεύματα; «Το ποσοστό επιτυχίας παγκοσμίως αγγίζει το 98%. Αν εξαιρέσουμε κάποια βαριά συστηματικά νοσήματα, τα εμφυτεύματα είναι για όλους. Ακόμη και σε περιπτώσεις ελλειμματικού οστικού υποστρώματος, υπάρχουν αναπλαστικές τεχνικές με τις οποί ες επιτυγχάνουμε την αύξηση του μεγέθους του οστού ώστε να δεχθεί τα εμφυτεύματα».

 

Ποιο είναι το κόστος;

«Πλέον τα εμφυτεύματα έχουν γίνει πιο θελκτικά από οικονομικής απόψεως, καθότι η αναγνώρισή τους ως λύση επιλογής τα έχει καταστήσει πιο εμπορικά από ό,τι στο παρελθόν, γεγονός που έχει οδηγήσει και τις εταιρείες κατασκευής τους στο να τα προσφέρουν σε πιο προσιτές τιμές. Η σχέση αποτελέσματος – κόστους είναι πλέον υπέρ των εμφυτευμάτων»