• 210 5773779
  • info@psomaderis.gr
  • Κνωσσού 4 & Βασιλέως Αλεξάνδρου 98 Περιστέρι
  • Ωράριο : 10:00 - 21:00, Δευτέρα έως Παρασκευή

Πρωτοποριακή τεχνική αφαίρεσης όγκου προσώπου

660 300 alkis

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΓΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Στην κορυφή της παγκόσμιας Χειρουργικής μπαίνει η χώρα μας, χάρη στην καινοτόμο επέμβαση αφαίρεσης όγκου προσώπου η οποία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”

Πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική αφαίρεσης όγκων και εκτεταμένης οστεοσύνθεσης στη γναθοπροσωπική περιοχή, χωρίς εξωτερικές τομές και ουλές, πραγματοποιήθηκε στο “Ερρίκος Ντυνάν” Hospital Center, διευρύνοντας το πεδίο των σύγχρονων χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούνται στο ΕΝHC και γενικότερα στη χώρα μας.

Πώς πραγματοποιήθηκε η αφαίρεση όγκων;

Πρόκειται για καινοτόμα και απαιτητική χειρουργική τεχνική (midfacial degloving) που πραγματοποιήθηκε από τον Επιμελητή Α’ του Τμήματος Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του ΕΝHC, κ. Κωνσταντίνο Ψωμαδέρη, με την οποία επιτυγχάνεται προσπέλαση στον σκελετό του μέσου τριτημορίου του προσώπου, όπως στην άνω γνάθο, ζυγωματικό οστό, ρινικά οστά, ιγμόρειο άντρο, έδαφος οφθαλμικού κόγχου, χωρίς την παραμικρή τομή στο δέρμα.

Η προσπέλαση γίνεται διαμέσου τομών εντός της στοματικής και της ρινικής κοιλότητας και στη συνέχεια με απογύμνωση (degloving) του σκελετού του προσώπου.

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στα πλέον εξειδικευμένα χειρουργικά κέντρα του εξωτερικού για την αφαίρεση ευμεγέθων καλοηθών όγκων της περιοχής, μικρού ή μεσαίου μεγέθους κακοηθών όγκων, αλλά και για τη διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου σε περιπτώσεις δυσμορφιών, όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις οστικών ελλειμμάτων ή ινώδους δυσπλασίας.

Επαναφορά εξωτερικών μαλακών μορίων στη φυσιολογική τους θέση

Μετά το πέρας της επέμβασης επανατοποθετούνται τα εξωτερικά μαλακά μόρια της περιοχής (δέρμα, ρινικοί χόνδροι, βλεννογόνος του στόματος) στην αρχική και φυσιολογική τους θέση και το τελικό αποτέλεσμα εξασφαλίζει πολλαπλά πλεονεκτήματα για τον ασθενή, καθώς όχι μόνον φαίνεται πως στο πρόσωπό του δε συνέβη καμία ιατρική παρέμβαση, αλλά μειώνεται σημαντικά και ο χρόνος πλήρους ανάρρωσης και αποκατάστασης, ώστε να επιστρέψει στην καθημερινή δραστηριότητά του, και συνακόλουθα ενισχύοντας την ψυχολογική του διάθεση.

Ειδικότερα, από το Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του ΕΝHC η τεχνική αυτή εφαρμόστηκε τις προηγούμενες ημέρες σε 44χρονο ασθενή, ο οποίος έπασχε από μια ενδο-οστική εκτεταμένη καλοήθη βλάβη (στο μέγεθος ενός πορτοκαλιού) που εκτείνονταν από τους οδόντες της άνω γνάθου μέχρι το έδαφος του οφθαλμικού κόγχου, όπως επίσης εντός της ρινικής κοιλότητας, καθώς και στο σώμα του ζυγωματικού οστού.

Η προσπέλαση έγινε όπως περιγράφηκε ανωτέρω (midfacial degloving), ο όγκος αφαιρέθηκε επιτυχώς και το έλλειμμα στην περιοχή αποκαταστάθηκε με τη χρήση οστικών μοσχευμάτων και υλικών οστεοσύνθεσης.

Εξιτήριο

Ο ασθενής έλαβε εξιτήριο την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα, χωρίς την παραμικρή λειτουργική ή αισθητική επιπλοκή.

«Η νέα τεχνική ενισχύει την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, που αποτελεί την πλέον σύγχρονη τάση στη χειρουργική», επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης, ενώ προσθέτει ότι ιδίως για τις επεμβάσεις στη γναθοπροσωπική περιοχή «απαλλάσσει τον ασθενή από το φόβο της παραμόρφωσης ή της αλλοίωσης του προσώπου».

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Πολυετής εμπειρία στα πιο δύσκολα περιστατικά
Εξοπλισμός και μηχανήματα τελευταίας γενιάς και συνεχής ενασχόληση με νέες μεθόδους και τεχνικές
Ανώδυνες τεχνικές ώστε να αισθάνεται άνετα ο ασθενής
Εμπειρία, λεπτομέρεια και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες
Σας δίνουμε πίσω το χαμόγελο σας καθώς και την αυτοπεποίθηση σας, ώστε να βελτιώσετε το επίπεδο ζωής σας
Σας κάνουμε να αισθάνεστε άνετα και φιλικά και δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τους ασθενείς μας
Λαμβάνουμε υπόψιν την δύσκολη οικονομική συγκυρία ως μια σταθερά και θεωρούμε την ιατρική ως λειτούργημα και όχι ως μέσο πλουτισμού
Στόχος μας είναι να δημιουργούμε σχέσεις ειλικρίνειας με τους ασθενείς μας, αληθινές σχέσεις πέρα από τα στενά όρια της ιατρικής και φυσικά να χαρίζουμε στον κόσμο το πολυτιμότερο αγαθό: ένα ωραίο χαμόγελο. Τίποτα δεν είναι δύσκολο στη σύγχρονη ιατρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ