Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Εμφυτεύματα Δοντιών

Εμφυτεύματα Δοντιών

Το εμφύτευμα είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για την αποκατάσταση ελλειπόντων δοντιών. Σε σχέση με τις συμβατικές γέφυρες και τις τεχνητές οδοντοστοιχίες υπερέχουν λειτουργικά και αισθητικά

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια

30-60 λεπτά

Αναισθησία

Τοπική αναισθησία ή Μέθη

Εξετάσεις

Πανοραμική και Αξονική Γνάθου

Τελικό Αποτέλεσμα

60 λεπτά -4 μήνες

ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Τι είναι τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;

Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα, είναι κατασκευές από τιτάνιο που έχουν το σχήμα της ρίζας ενός δοντιού. Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα ποτελούν το πιο σύγχρονο τρόπο για την αντικατάσταση των δοντιών και βρίσκουν εφαρμογή είτε έχετε χάσει όλα τα δόντια σας ή μόλις ένα. Ξεκίνησαν να εφαρμόζονται το 1950 όταν ερευνητές διαπίστωσαν πως το τιτάνιο σχηματίζει ένα πολύ ισχυρό δεσμό με το οστό που το περιβάλλει, μια διαδικασία που ονομάζεται οστεοενσωμάτωση. Μετά από χρόνια έρευνας και μελέτης δημιουργήθηκαν τα Οδοντικά Εμφυτεύματα τα οποία σήμερα υπάρχουν σε στόματα ασθενών έως και 30 χρόνια.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τα συνηθέστερα προβλήματα που δημιουργεί η απώλεια των δοντιών είναι περιορισμένη ικανότητα μάσησης, μετακίνηση των γειτονικών δοντιών, πόνος, μη ελκυστικό χαμόγελο, μειωμένη αυτοπεποίθηση. Επιπλέον, δυσάρεστη συνέπεια από την απώλεια των δοντιών είναι και η απώλεια του οστού που τα στήριζε η οποία οδηγεί σταδιακά σε ατροφία των γνάθων που με τη σειρά της οδηγεί σε αισθητικές αλλαγές στο πρόσωπο.

Συνοπτικά λοιπόν τα κυριότερα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων είναι τα εξής:

 • Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα δεν απαιτούν τροχισμό των διπλανών δοντιών.
 • Έχουν πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας γενικά  (98%) και ασφαλώς πολύ υψηλότερο σε σχέση με όλες τις άλλες θεραπευτικές επιλογές.
 • Εμποδίζουν την περαιτέρω απώλεια οστού.
 • Μπορούν να δώσουν σε ασθενείς με οδοντοστοιχίες – και ανάλογα με τον αριθμό τους –  είτε μια πιο σταθερή οδοντοστοιχία είτε μια ακίνητη εργασία.
 • Τα δόντια που τοποθετούνται πάνω τους λειτουργούν και συμπεριφέρονται σαν τα φυσικά.
 • Βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που τα φέρουν.
 • Ελάττωση του ρυθμού με τον οποίο απορροφάται το οστό.
 • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Γιατί πρέπει να αντικαταστήσω τα ελλείποντα δόντια;

Η απώλεια ενός ή περισσότερων δοντιών προκαλεί μια σειρά από προβλήματα. Δημιουργείται ανισορροπία κατά τη μάσηση, με αποτέλεσμα κάποια δόντια να δέχονται μεγαλύτερες μασητικές δυνάμεις. Παράλληλα, τα δόντια δεξιά και αριστερά από το δόντι που χάθηκε, τείνουν να μετακινούνται προς το κενό. Σταδιακά το οστό που στήριζε το δόντι, αρχίζει να απορροφάται και σταδιακά οδηγούμαστε σε ατροφία των γνάθων. Σημαντικός παράγοντας είναι φυσικά και η αισθητική εικόνα του στόματος, αφού πολλοί άνθρωποι διστάζουν να χαμογελούν και επηρεάζονται ψυχολογικά.

Πώς τοποθετούνται;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ανώδυνη. Το εμφύτευμα τοποθετείται στο οστό και για ένα διάστημα 3-6 μηνών ενσωματώνεται σε αυτό. Χάρη στο βιοσυμβατό κράμα τιτανίου, από το οποίο κατασκευάζονται τα εμφυτεύματα, η οστεοενσωμάτωση γίνεται ομαλά χωρίς κίνδυνο απόρριψης από τον οργανισμό.

Στο διάστημα αυτό οι ασθενείς μας χρησιμοποιούν προσωρινές γέφυρες ή οδοντοστοιχίες. Μόλις το εμφύτευμα ενσωματωθεί, αποκαλύπτεται και αρχίζει η κατασκευή της προσθετικής εργασίας που θα στηρίζει..

Μάλιστα, τα Οδοντικά Εμφυτεύματα τρίτης γενιάς από κράμα τιτανίου Νο. 5 επιτρέπουν την άμεση προσθετική αποκατάσταση εντός μίας ημέρας (teeth in 24 hours) με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος για εμφυτεύματα;

Απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι να υπάρχει αρκετή ποσότητα οστού στη γνάθο. Ακόμη και σε περιπτώσεις ελλειμματικού οστικού υποστρώματος, υπάρχουν αναπλαστικές τεχνικές με τις οποίες επιτυγχάνουμε την αύξηση του μεγέθους του οστού ώστε να δεχθεί τα Οδοντικά Εμφυτεύματα.

Μετά την τοποθέτηση

Τα εμφυτεύματα θα παραμείνουν πλήρως λειτουργικά για πάρα πολλά χρόνια, όπως επίσης και η προσθετική αποκατάσταση που στηρίζουν. Για να εξασφαλιστεί όμως η μακροχρόνια επιτυχία τους, χρειάζεται προσοχή κι από την πλευρά του ασθενή.

Συγκεκριμένα:

 • Διατηρείτε καλή στοματική υγιεινή. Παρότι το εμφύτευμα είναι τεχνητό δόντι, πλάκα και πέτρα μπορούν να βλάψουν τους ιστούς γύρω από αυτό και να οδηγήσουν σε περιεμφυτευματίτιδα θέτοντας σε κίνδυνο την αποκατάσταση. O οδοντίατρος θα σας εξηγήσει αναλυτικά πώς να φροντίζετε αποτελεσματικά τα εμφυτεύματα.
 • Αποφεύγετε την υπερβολική πίεση που μπορεί να επιβαρύνει το εμφύτευμα και την υπερκείμενη στεφάνη.
 • Αποφεύγετε το τρίξιμο ή το σφίξιμο των δοντιών. Αν έχετε πρόβλημα βρυγμού, καλό είναι να το αντιμετώπισετε.
 • Σταματήστε το κάπνισμα. Εκτός όλων των άλλων βλαβερών συνεπειών στην υγεία, το κάπνισμα μπορεί να υποβαθμίσει την πρόγνωση του εμφυτεύματος.
 • Κάνετε τακτικούς ελέγχους στο οδοντιατρείο για τη διαπίστωση τυχόν προβλημάτων
 • Ελάττωση του ρυθμού με τον οποίο απορροφάται το οστό
 • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα

Επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις

Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να στηριχτούν προσθετικές αποκαταστάσεις. Ιδιαίτερα στην περίπτωση ολικής νωδότητας (όταν δηλαδή έχουν χαθεί όλα τα δόντια), ο ασθενής μπορεί να προχωρήσει σε αποκατάσταση ανάλογα με τον αριθμό των εμφυτευμάτων που θα επιλέξει να τοποθετήσει. Αυτές οι προσθετικές αποκαταστάσεις υπερέχουν κατά πολύ σε σχέση με τις κοινές ολικές οδοντοστοιχίες.

 

Γέφυρες επί εμφυτευμάτων

Τοποθετώντας 6-8 εμφυτεύματα ανά σιαγόνα μπορούμε να στηρίξουμε γέφυρες που καλύπτουν πλήρως τα οδοντικά τόξα. Οι ακριανές στεφάνων των γεφυρών προσαρμόζονται πάνω στα εμφυτεύματα και ανάμεσά τους προσκολλώνται οι στεφάνες που αναπληρώνουν τα υπόλοιπα ελλείποντα δόντια. Έτσι έχουμε μια μόνιμη, σταθερή οδοντοστοιχία.

 

Επένθετες οδοντοστοιχίες επί εμφυτευμάτων

Είναι μια εξαιρετική και πολύ αποτελεσματική λύση αντί για τις συμβατικές οδοντοστοιχίες. Συνήθως χρειάζονται 4 εμφυτεύματα στην άνω γνάθο και 2 ή περισσότερα στην κάτω. Η επένθετη οδοντοστοιχία «κουμπώνει» σταθερά πάνω στα εμφυτεύματα με ειδικούς συνδέσμους. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ειδική δοκός που συνδέει τα εμφυτεύματα μεταξύ τους. Είναι κινητές αποκαταστάσεις και μπορούν να αφαιρούνται για την καθημερινή στοματική υγιεινή και για να καθαρίζονται. Οι επένθετες οδοντοστοιχίες σε εμφυτεύματα ενδείκνυνται ιδιαίτερα σε ασθενείς με μεγάλη απορρόφηση οστού.

Μεγάλα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής είναι:

 • Αυξημένη σταθερότητα
 • Βελτιωμένη αίσθηση χωρίς ερεθισμούς
 • Ελάττωση του ρυθμού με τον οποίο απορροφάται το οστό
 • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα
Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν Οδοντικά Εμφυτεύματα δηλώνουν πως η ενόχληση μετά την τοποθέτηση τους ήτανε πολύ ηπιότερη από αυτή που περιμένανε. Παρά το γεγονός πως η αντοχή στον πόνο είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο οι περισσότεροι ασθενείς ελέγχουν τον πόνο με ένα ήπιο παυσίπονο. Αν ο αριθμός των εμφυτευμάτων που χρειάζονται είναι μεγάλος ή γενικότερα η διαδικασία σας προκαλεί μεγάλη αγωνία η τοποθέτηση είναι δυνατόν να γίνει και σε κλινική με μέθη ή γενική αναισθησία

VIDEO

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ GOOGLE REVIEWS

4,6 /5

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Νεκταρία Λινοξυλάκη ★★★★★ 7 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός! Εξαγωγή έγκλειστου και ημιέγκλειστου φρονιμίτη μέσα σε μισή ώρα χωρίς πόνο. Στη συνέχεια δεν πρηστηκα καθόλου δεν πονεσα πότε την επόμενη μέρα μιλούσα και έτρωγα κανονικά, 4 μέρες μετά αισθάνομαι λες και δεν τους … More έβγαλα ποτέ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν φοβάστε(όπως εγώ) τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο σας.!!

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar Άννα Δήμου ★★★★★ 6 months ago
  Εξαιρετικός γιατρός . Γρήγορος και απόλυτα σωστός στην δουλειά του . Με βοήθησε πολύ με το πρόβλημα μου και με έκανε να νιώσω οικεία και άνετα από την πρώτη στιγμή . Πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του και για τις ιατρικές του … More ικανότητες .
  Πολλά ευχαριστώ και στην κ. Κατερίνα , την γραμματέα του κ. Ψωμαδέρη , ευγενέστατη .

Γναθοχειρουργός - Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος IconΓναθοχειρουργός – Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

Κνωσού 4, Περιστέρι

4,6 215 reviews

 • Avatar ΝΤΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ ★★★★★ 2 months ago
  Επισκέφθηκα τον Κύριο Ψωμαδέρη για να κάνω δυο εξαγωγές..Άψογος ιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος..Κάνοντας τις εξαγωγές δεν κατάλαβα τίποτα και εννοείται μετά δεν είχα κανένα μετεγχειρητικό σύμπτωμα Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη..!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ DOCTOR
ANYTIME REVIEWS

9,7 /10

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

 210 5773779

693 2241141

Ωράριο : 10:00 – 21:00

Δευτέρα έως Παρασκευή