Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,6 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Μασέλα

Στην περίπτωση που κάποιος έχει χάσει όλα του τα δόντια, η μασέλα είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή. Ουσιαστικά, οι μασέλες είναι κινητές ολικές οδοντοστοιχίες που μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν εύκολα από τον ασθενή. Είναι εξατομικευμένες για κάθε ασθενή και περιλαμβάνουν τεχνητά δόντια που τοποθετούνται σε μια ροζ βάση που καλύπτει ολόκληρη τη στοματική κοιλότητα, συμπεριλαμβανομένων των ούλων. Η κατασκευή τους απαιτεί τη συνεργασία του οδοντοτεχνίτη και του γναθοχειρουργού, για να προσαρμοστούν απόλυτα στον ασθενή.

Η χρήση της μασέλας με εμφυτεύματα βελτιώνει την αισθητική εμφάνιση και τη λειτουργία του στόματος. Αυτό επιτρέπει στον ασθενή να επανέλθει γρήγορα στις καθημερινές του δραστηριότητες, και να μιλά και να τρώει κανονικά. Επιπλέον, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του ατόμου και βελτιώνεται η εμφάνιση του προσώπου του. Συνολικά, όταν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της έλλειψης δοντιών, η χρήση μιας μασέλας με εμφυτεύματα αποτελεί μια ιδανική λύση.

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ – ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Ολική αποκατάσταση άνω και κάτω γνάθου με εμφυτεύματα και επιεμφυτευματική προσθετική

Ολική αποκατάσταση χαμόγελου με ακίνητη προσθετική επι εμφυτευμάτων

Ολικές Οδοντοστοιχίες

Αποκατάσταση κεντρικού τομέα άνω γνάθου με εμφύτευμα και επιεμφυτευματική στεφάνη

Ολικές Οδοντοστοιχίες

Πώς Τοποθετείται μία Μασέλα
με Εμφυτεύματα Δοντιών;

 

Η διαδικασία τοποθέτησης μιας ολικής οδοντοστοιχίας ή μασέλας συνδυάζεται με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών στο στόμα. Για την άνω γνάθο, όταν λείπουν όλα τα δόντια, τοποθετούνται 4 εμφυτεύματα στο στόμα. Στη συνέχεια, τοποθετείται η μασέλα πάνω σε αυτά τα εμφυτεύματα δοντιών και το χαρακτηριστικό είναι ότι η μασέλα δεν καλύπτει τον ουρανίσκο, σε αντίθεση με τις συμβατικές μασέλες.

Στην κάτω γνάθο, συνήθως χρειάζονται μόνο 2 εμφυτεύματα για να στηρίξουν επαρκώς τη μασέλα. Αυτή η τεχνική της στήριξης πάνω στα εμφυτεύματα ονομάζεται «επιεμφυτευματικές ολικές οδοντοστοιχίες» και αποτελεί μια ασφαλή και οριστική λύση για το πρόβλημα της απουσίας όλων των δοντιών.

Μασέλα

 

Ποια είναι η Θεραπευτική Διαδικασία μίας Μασέλας με Εμφυτεύματα Δοντιών;

 

Η θεραπευτική διαδικασία περιλαμβάνει 4 έως 5 επισκέψεις μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και τη φάση της ενσωμάτωσής τους στο στόμα. Κατά την πρώτη επίσκεψη, γίνεται η λήψη ενός αρχικού αποτυπώματος για τη δημιουργία ενός ατομικού δισκαρίου. Στη συνέχεια, στη δεύτερη επίσκεψη, λαμβάνεται το τελικό αποτύπωμα με το προσαρμοσμένο ατομικό δισκάριο που έχει κατασκευαστεί. Στην τρίτη επίσκεψη, γίνονται καταγραφές και επιλογές σχετικά με το σχήμα και το χρώμα των δοντιών της οδοντοστοιχίας.

Στην τέταρτη επίσκεψη, πραγματοποιείται η τελική δοκιμή της οδοντοστοιχίας και γίνεται η επιλογή των κατάλληλων δοντιών. Τέλος, κατά την τελευταία επίσκεψη, γίνεται η ενεργοποίηση των εμφυτευμάτων, όπου ο γναθοχειρουργός παραδίδει στον ασθενή τη μασέλα και του παρέχει λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον σωστό τρόπο χρήσης και φροντίδας της.

Ο Γναθοχειρουργός Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης παρέχει στους ασθενείς του ένα λαμπερό και μόνιμο χαμόγελο μέσω της κινητής ολικής οδοντοστοιχίας. Μέσω αυτής της διαδικασίας, όλα τα δόντια του ασθενούς αντικαθίστανται πλήρως, τοποθετώντας τον ελάχιστο αριθμό εμφυτευμάτων. Ο ασθενής μπορεί να αισθάνεται εξαιρετικά ικανοποιημένος, καθώς μπορεί να αφαιρέσει και να επανατοποθετήσει την κινητή ολική οδοντοστοιχία από το στόμα του όποτε χρειάζεται. Αν ο ασθενής επιθυμεί μια ακίνητη προσθετική αποκατάσταση, αυτό θα απαιτήσει την τοποθέτηση ενός μεγαλύτερου αριθμού εμφυτευμάτων.

 

Ποια είναι τα Πλεονεκτήματα και τα Μειονεκτήματα της Μασέλας με Εμφυτεύματα Δοντιών;

 

Αρχικά, ας αναφέρουμε τα μειονεκτήματα. Υπάρχει μια πιθανότητα για επιπλοκή όταν χρησιμοποιείται η μασέλα με εμφυτεύματα, όταν ο ασθενής δεν ακολουθεί τους βασικούς κανόνες σωστής υγιεινής και επαρκής φροντίδας στα δόντια του.

Από την άλλη, τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν από αυτή τη διαδικασία είναι πολλά. Πρώτα απ’ όλα, μειώνει την οστική απορρόφηση, ενώ παράλληλα γίνεται μικρό «lifting» στην περιοχή των χειλιών. Επιπλέον, ο ασθενής αποκτά βελτιωμένη ικανότητα να μασά και να μιλά, καθώς και βελτίωση στην εμφάνιση του στόματος και του προσώπου του. Αυτό φυσικά προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση στον ασθενή καθώς και αυξημένη αυτοπεποίθηση. Η μασέλα με εμφυτεύματα δεν απαιτεί κάποια κόλλα συγκράτησης, ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος «να φύγει» κατά τη μάσηση και την ομιλία, καθώς είναι σταθερή και ασφαλής.

Εμπιστευτείτε τον έμπειρο Γναθοχειρουργό Κωνσταντίνο Ψωμαδέρη για μια άμεση και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της απουσίας δοντιών, με ασφάλεια και αξιοπιστία. Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για περισσότερες πληροφορίες.