Γναθοχειρουργός Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος

︎Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

doctor-any-time-logo-350x200
9.9 /10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

PikPng4
4,7 / 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωράριο : 10:00 – 21:00

 214 4088010

︎Dr. Ψωμαδέρης Κωνσταντίνος  MD,DDS,PhD

Γναθοχειρουργός – Στοματικός Χειρουργός

Εμφυτεύματα Δοντιών Φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες με εμφυτεύματα δοντιών είναι ιδιαίτερα σημαντικές, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα ο ασθενής το αποτέλεσμα που πρόκειται να δει στα δόντια του. Άλλωστε, τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν την ιδανική λύση, αντικαθιστώντας τις μασέλες (τεχνητές οδοντοστοιχίες) ή και τις γέφυρες δοντιών.

Γενικά, οι γέφυρες δοντιών δεν εφαρμόζουν πάντοτε σωστά στο στόμα και προκαλούν προβλήματα στη στοματική κοιλότητα. Αντιθέτως, τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν μια άμεση και οριστική λύση, στις περιπτώσεις που η έλλειψη φυσικών ριζών δοντιών δεν επιτρέπει την τοποθέτηση ακίνητων προσθετικών εργασιών.

 

Εμφυτεύματα Δοντιών Φωτογραφίες

 

Ουσιαστικά, τα εμφυτεύματα δοντιών αντικαθιστούν τα χαμένα δόντια ή και τα δόντια που είναι κατεστραμμένα. Στη θέση των δοντιών που λείπουν, τοποθετούνται τεχνητά δόντια. Τα συγκεκριμένα δόντια είναι όμοια με τα φυσικά δόντια, τόσο εμφανισιακά όσο και λειτουργικά.

Στην πραγματικότητα, μέσω της εφαρμογής εμφυτευμάτων δοντιών, αντικαθίστανται οι φυσικές ρίζες των δοντιών με τεχνητές ρίζες. Οι τεχνητές ρίζες είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο, για αυτό και τα εμφυτεύματα αποκαλούνται και φυτευμένα δόντια ή βιδωτά.

Μέσα από τις φωτογραφίες με εμφυτεύματα δοντιών είναι πιο εύκολο να κατανοήσει ο ασθενής τη διαφορά που πρόκειται να δει στα δόντια του και να αντιληφθεί την αξία των εμφυτευμάτων. Άλλωστε, σύμφωνα και με τον έμπειρο και εξειδικευμένο Γναθοχειρουργό Δρ. Κωνσταντίνο Ψωμαδέρη, τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν την καταλληλότερη λύση για την καταστροφή ή την απώλεια δοντιών.

 

Εμφυτεύματα Δοντιών Φωτογραφίες

 

Εμφυτεύματα Δοντιών Φωτογραφίες: Ποια είναι τα Πλεονεκτήματα της Τοποθέτησης Εμφυτευμάτων Δοντιών;

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που συνοδεύουν την τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών. Τόσο οι φωτογραφίες με εμφυτεύματα δοντιών, όσο και η παρακάτω λίστα, τονίζουν τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει ο ασθενής που τα επιλέγει.

Πιο συγκεκριμένα, τα εμφυτεύματα δοντιών:

  • Είναι ίδια με τα φυσικά δόντια. Ως αποτέλεσμα, κανένας δεν αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για τεχνητά δόντια.
  • Βελτιώνουν τη συνολική αισθητική σας εμφάνιση.
  • Συμβάλλουν στο να νιώθετε άνετα όταν μιλάτε, καθώς αποκτάτε την ασφάλεια ότι δεν φεύγουν από τη θέση τους.
  • Σε αντίθεση με τις οδοντοστοιχίες που συνήθως έχουν κακή εφαρμογή, τα εμφυτεύματα δοντιών βελτιώνουν την ομιλία.
  • Αντέχουν στον χρόνο, καθώς δεν φθείρονται.
  • Επειδή παραμένουν άφθαρτα σε αντίθεση με τα φυσικά δόντια, σας απαλλάσσουν από τις επισκέψεις στον οδοντίατρο, με αποτέλεσμα να αποκτάται μακροπρόθεσμα οικονομικά και ψυχολογικά οφέλη.
  • Αυξάνουν την αυτοεκτίμηση, καθώς η εμφάνιση του στόματός σας επανέρχεται στην αρχική της μορφή.
  • Δεν προκαλούν βλάβη στα οστά καθώς δεν μετακινούνται, σε αντίθεση με τις γέφυρες που στηρίζονται σε ρίζες των δοντιών.
  • Αντικαθιστούν πλήρως τις ρίζες των δοντιών που λείπουν.
  • Σε αντίθεση με τις γέφυρες, δεν τροχίζονται τα διπλανά δόντια που είναι γερά και άθικτα.
  • Σε αντίθεση με τα φυσικά δόντια, δεν προκαλούν βλάβη στη γνάθο ούτε φθείρονται, λόγω της φύσεως του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται.
  • Δεν ταλαιπωρείστε με τη δυσάρεστη διαδικασία της αφαίρεσης των κινητών οδοντοστοιχιών.

 

Εμφυτεύματα Δοντιών Φωτογραφίες

 

Όπως είναι εμφανές, τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων δοντιών είναι πολλά. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν παρουσιάζουν κανένα απολύτως μειονέκτημα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την αμεσότερη και πιο ενδεδειγμένη λύση για την απώλεια δοντιών ή και για τα κατεστραμμένα δόντια. Συγχρόνως, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Έτσι, τα εμφυτεύματα δοντιών υπερτερούν συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη προσθετική εργασία που σχετίζεται με την καταστροφή ή και την απώλεια δοντιών. Φυσικά, αυτό αποδεικνύεται και μέσα από τις φωτογραφίες με εμφυτεύματα δοντιών.

 

Εμφυτεύματα Δοντιών Φωτογραφίες

 

Εμφυτεύματα Δοντιών Φωτογραφίες: Είναι όλοι υποψήφιοι για Εμφυτεύματα Δοντιών;

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων δοντιών είναι το ότι το ποσοστό των ασθενών που είναι υποψήφιοι για την ασφαλή τοποθέτησή τους ξεπερνά το 95%. Οι προϋποθέσεις που εξετάζουμε στην κλινική μας προτού προχωρήσουμε στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι οι εξής:

  1. Έχετε χάσει ένα ή/και περισσότερα δόντια.
  2. Έχετε υγιείς στοματικούς ιστούς.
  3. Υπάρχει επαρκές οστό για την τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος ή μπορεί να αναπλαστεί με οστικά μοσχεύματα.
  4. Έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των οστών των γνάθων σας.
  5. Δεν έχετε προβλήματα υγείας τα οποία επηρεάζουν την επούλωση των οστών.
  6. Επιθυμείτε να βελτιώσετε την ικανότητα μάσησης, την αισθητική του προσώπου σας και την ομιλία σας.
  7. Δεν είστε σε θέση ή και δεν επιθυμείτε να φοράτε γέφυρες ή μασέλες.

 

Εμφυτεύματα Δοντιών Φωτογραφίες

 

Εμφυτεύματα Δοντιών Φωτογραφίες: Όσα πρέπει να Γνωρίζει ο Ασθενής πριν προχωρήσει σε Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων Δοντιών

Αρχικά, πρέπει να γίνει σαφές ότι, ενδεχομένως, η βασικότερη προϋπόθεση για την απόκτηση ενός άριστου αποτελέσματος είναι η επιλογή του κατάλληλου και εξειδικευμένου Γναθοχειρουργού για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών.

Αυτό αποτελεί και το δυσκολότερο κομμάτι, καθώς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και ορισμένες βασικές γνώσεις γύρω από το θέμα των εμφυτευμάτων και του πώς επιλέγει ο ασθενής τον κατάλληλο Γναθοχειρουργό.

Φυσικά, η εμπειρία του Γναθοχειρουργού είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο, η εμπειρία δεν συνδέεται απαραίτητα με τη χρήση υψηλής ποιότητας εμφυτευμάτων. Για παράδειγμα, ένας οδοντίατρος με μικρή εμπειρία είναι πιθανό να επιλέγει ποιοτικά εμφυτεύματα. Και πάλι, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι ιδανικό.

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο είναι η επιλογή ενός Γναθοχειρουργού, ο οποίος συνδυάζει πολυετή εμπειρία με εξειδικευμένες και σύγχρονες τεχνικές, επιλέγοντας παράλληλα υψηλής ποιότητας υλικά. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος ώστε να εξασφαλιστεί μια οριστική λύση στο πρόβλημά σας.

Στόχος είναι ένα όμορφο χαμόγελο και μια λειτουργική στοματική κοιλότητα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες με εμφυτεύματα δοντιών.

 

Εμφυτεύματα Δοντιών Φωτογραφίες

 

Για τη θεραπεία με εμφυτεύματα δοντιών, υπεύθυνοι είναι οι εξειδικευμένοι ιατροί της κλινικής μας. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον Γναθοχειρουργό και το ιατρικό προσωπικό, ισχύουν τα εξής:

  • Ο Γναθοχειρουργός ειδικεύεται σε θέματα της γνάθου, του προσώπου και του στόματος. Πρόκειται για έναν ειδικό χειρουργό εμφυτευματολόγο, ο οποίος σπούδασε και μελέτησε για χρόνια το αντικείμενό του, χωρίς να βασιστεί απλώς και μόνο σε γενικές γνώσεις και σεμινάρια.
  • Ο Προσθετολόγος είναι ο αρμόδιος για τον σχεδιασμός και την προσαρμογή των τεχνητών δοντιών, όπως είναι οι γέφυρες και οι οδοντοστοιχίες, πάνω στα οδοντικά εμφυτεύματα.
  • Ο Γναθοχειρουργός διαφέρει από τον οδοντίατρο ως προς το ότι έχει ο πρώτος έχει κάνει μια επιπλέον ειδικότητα μετά την ειδίκευση στην οδοντιατρική και εξειδικεύεται πλήρως στις παθήσεις της γνάθου.
  • Έτσι, κρίνεται απαραίτητο να επιλέξετε τον κατάλληλο Γναθοχειρουργό που κατέχει εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση και με την πολυετή του εμπειρία είναι ικανός να σας λύσει οριστικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα.

 

Εμφυτεύματα Δοντιών Φωτογραφίες

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στον Γναθοχειρουργό, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τα εξής:

  • Να ρωτήσετε ποια εμπειρία έχει πάνω στο αντικείμενο.
  • Να μάθετε ποια ακριβώς θεραπεία προτείνει.
  • Επίσης, ζητήστε να μάθετε τα στάδια της θεραπείας.
  • Να ενημερωθείτε για το συνολικό της κόστος, συμπεριλαμβανομένων όλων των σταδίων.
  • Να μάθετε ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν.
  • Να ενημερωθείτε για το ποια είναι η συμμετοχή του Γναθοχειρουργού στη διαδικασία.
  • Να ρωτήσετε εάν θα σας παραπέμψει ξεχωριστά σε κάποιον εμφυτευματολόγο, όπου σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι οδοντίατροι έχουν κι εκείνοι επιπλέον οικονομικό όφελος παίρνοντας κάποια προμήθεια. Αυτό, φυσικά, αυξάνει το συνολικό κόστος για εσάς και μειώνει το ρόλο του στην όλη διαδικασία.
  • Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να ρωτήσετε εάν το εμφύτευμα συνοδεύεται από πιστοποιητικό με εγγύηση εφ’ όρου ζωής, καθώς αυτό είναι το βασικό κριτήριο και στοιχείο που οφείλετε να έχετε στα χέρια σας προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια οριστική και μόνιμη λύση.

 

Στην κλινική μας, θέτουμε πάντοτε ως προτεραιότητα την ασφάλεια του ασθενούς και το άριστο αποτέλεσμα, ώστε να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του απόλυτα ικανοποιημένος.